Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stjeler hunder

Titil ble nesten stjålet foran nesa på 13 år gamle Eirik Nyrud Tennfjord. Hunder stjeles for å brukes i trening av kamphunder, tror Foreningen for omplassering av dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vet at det innen kamphundmiljøet ofte stjeles hunder. Det bekymrer oss at det forsvinner så mange hunder som ikke kommer til rette igjen, sier Wenche Hagerup i Foreningen for omplassering av dyr til Dagbladet.

Hun frykter at disse hundene blir ofre for pitbuller som får bruke de stjålne hundene som «sparringpartnere».

Stanset hundetyv

I Asker prøvde en mann å ta med seg flatcoat retrieveren Titil (2,5 år), som sto bundet utenfor nærbutikken mens Eirik (13) var inne for å handle. Gutten rakk så vidt å forhindre tyveriet.

- Da han kom ut, sto en person og løsnet på halsbåndet til Titil.

Min sønn sa klart ifra at det ikke var hans hund, og at han skulle slippe den. Det ville ikke hundetyven, han hevdet det var hans hund, sier Eiriks mor, Solveig Nyrud, til Asker og Bærums Budstikke.

Frekt forsøk

Eirik spurte så mannen om hunden var en hann eller ei tispe, og da ble mannen svar skyldig.

- Heldigvis var det noen andre voksne til stede. De truet med å ringe politiet hvis han ikke ga hunden tilbake til min sønn, forteller Solveig Nyrud.

Hun hadde aldri drømt om at noen ville prøve å ta tispa deres.

- Det var et usedvanlig frekt forsøk. Det er lett å få med seg hunden vår, for den er snill og tillitsfull, sier far Jan Erik Tennfjord. Familien valgte å ikke anmelde saken, og Tennfjord understreker at de ikke vet hvorfor mannen forsøkte å stjele hunden.

Tar valper

Wenche Hagerup i Foreningen for omplassering av dyr får stadig flere henvendelser fra fortvilte eiere som har mistet hunder.

Hun advarer mot å la dyrene stå i bånd utenfor butikker eller andre steder hvor tyver får lett spill.

- Det er helt forferdelig at hunder brukes til kamptrening. Tyver kjører rundt i biler og plukker opp hundene. Dette gjelder alle raser, og de tar også valper.

PASSER PÅ: Bjørnar Nyrud Tennfjord (9) tar et godt tak rundt Titil etter at hun nesten ble stjålet da storebror Eirik (13) var i butikken med henne.