Stjeler spilleautomater

En kunde på Kiwi varslet betjeningen da ungdommen ba om hjelp til å lempe pengespillet inn i varebilen. Se politiets overvåkningsbilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Frekke tyver herjer i Østfold. Onsdag kveld kom fire ungdommer til Kiwi-butikken på Høyda i Rygge. Mens to personer avledet betjeningen, tok minst to andre seg av den tunge spilleautomaten ved inngangspartiet. Han lempet hele maskinen inn i bilen med penger og det hele. Senere ble automaten funnet igjen tom.

- Et vitne sier han ble bedt om å hjelpe til å løfte automaten inn i bilen. Han fattet mistanke og varslet isteden betjeningen. Likevel klarte de frekke tyvene å komme seg unna i en hvit kassevogn med automaten, sier politibetjent Bettina Hagen ved Rygge Lensmannskontor til Dagbladet.no.

Politiet jobber nå med flere liknende saker i flere distrikt. Kripos er også koblet inn.

- Vi vet ikke hvem som står bak, men har håp om at de kommer til å bli gjenkjent på bildene fra overvåkningskameraene, sier hun.

Det samme har skjedd flere ganger tidligere. Det skjedde i Moss mandag kveld, for en uke siden i Son. Liknende hendelser skjedde også i Rakkestad og Oppegård. Det var også en liknende episode på Rygge i desember.

Bandemedlemmene er rundt tjue år gamle og har asiatisk utseende.

Ifølge Moss Avis er det også flere i miljøet som vet hvordan man skal kunne manipulere spillmaskinene slik at man kan spille gratis.

<B>TYVER:</B> Samtidig avleder to karer oppmerksomheten i kassa.
<B>STJELER:</B> Og tyvene klarer å stikke av med automaten, som ikke blir fanget av kameraet.
<B>LURER:</B> En av tyvene passer på at betjeningen ikke ser det som foregår.