Tesla Model S:

«Stjeler» Tesla på få sekunder: - Overrasket

Kjøpte utstyr for omtrent 5000 kroner, og vips kunne de stjele bilen uten å etterlate seg spor.

(VIDEO) TESLA: En gruppe belgiske forskere bruker i denne videoen bare noen sekunder for å få tak i informasjonen de trenger for å stjele en Tesla - uten å bruke nøkkel. Forskerne ønsker ikke å gå ut med hvilket utstyr som trengs for å gjenskape eksperimentet. Video med tillatelse: COSIC Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aksjekursen til Tesla har svingt i takt med skandaleoppslagene om Elon Musk de siste månedene. Nå avslører en gruppe belgiske forskere at de har funnet ut hvordan man kan stjele en Tesla Model S - uten å bruke nøkkel.

- Vi ble overrasket over hvor enkelt det var å hacke seg inn i systemet, sier professor ved Katholieke Universiteit Leuven, Bart Preneel, til Dagbladet.

Det var i forbindelse med sikkerhetskonferansen Cryptographic Hardware and Embedded Systems (CHES) i Amsterdam at forskere ved universitetet demonstrerte hvordan de hadde klart å kopiere nøkkelbrikken til en Tesla Model S.

Sikkerhetsbristen ble først omtalt av teknologimagasinet Wired.

Oppgraderte programvaren

For å gjennomføre kjeltringtrikset trengte ikke forskerne å bruke mer enn omtrent 5000 kroner på teknologisk utstyr. Og alle Tesla Model S som ble solgt før juni, er sårbare for metoden.

- Som du ser i videoen tar det oss bare få sekunder å få tilgang til informasjonen vi trenger for å kunne hacke oss inn i systemet og dermed bryte oss inn i bilen, sier Preneel.

Se video øverst i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer