Stjerna skinner

Gubbepreget er borte i nye Mercedes C. Bilen liker å bli kjørt - den er sikker - og de som har penger nok skal vite at den er billig. Men da må du først kunne bruke 340000 kroner på en bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye Mercedes er blitt 20 år yngre enn sin forgjenger. Bilen er ikke så satt som tidligere modeller. Målet er at C-klassen skal få yngre kunder til å velge Mercedes.

Den nye C-klassen er lekker, kjører utrolig bra og virker faktisk ikke blærete. Dette er trolig den beste bilen i luksusklassen .

Mercedes-direktør Yngve Nygaard forteller at den nye bilen egentlig skulle kostet mye mer. Men takket være tøffe forhandlinger, krympet avanse, og at Meredes satser på bilen i Norge - er prisene holdt nede.

- Prisene skulle startet på 360000 kroner, sier Nygaard til Dagbladet.

Tar vi bare avgiftsøkningen på grunn av vekt og kraftigere motor, ville vi sett dette prisnivået. Men vi har maktet å presse prisene ned til 339000 kroner - og det er vi meget godt fornøyde med.

Kunder i kø

I disse dager lanseres nye Mercedes C. Kundene har stått på ventelister i måneder for å sikre seg bilen. Til Norge kommer det i år 700 Mercedes C. Og de langt fleste bilene er alt solgt til kunde. Mange vil ha diesel, og de som skal ha stasjonsvogn må vente til neste år.

Dagbladet har prøvekjørt den nye Mercedes C. Bilen er lettkjørt og tåler selv den tøffeste behandlingen. Du kan nærmest skape din egen bil ut fra en utstyrsbok like tykk som en telefonkatalog.