Stjerne kaller Greta «idiot»

TV-stjerna Jeremy Clarkson (59) synes at Greta Thunbergs klimaretorikk er idiotisk. Samtidig mener han at Thunberg ødelegger for de yngres bilinteresse.

PÅ SEILTUR: For tida er Greta Thunberg (16) på tur til Europa med seilbåt. Foto: Nicholas Kamm / AFP / NTB Scanpix
PÅ SEILTUR: For tida er Greta Thunberg (16) på tur til Europa med seilbåt. Foto: Nicholas Kamm / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (16) har i løpet av kort tid blitt verdenskjent for sitt engasjement. I et eksklusivt intervju med den britiske tabloiden The Sun uttrykker TV-stjerna Jeremy Clarkson (59) irritasjon over tenåringen.

- Ingen jeg kjenner som er under 25 år gammel har den minste interesse for biler. Greta Thunberg har drept bil-showet. På skolen lærer de at biler er ondskap, før de lærer seg å si «mamma og pappa».

Clarkson er best kjent for å ha ledet det populære motorprogrammet «Top Gear» fra 2002 og til han fikk sparken i 2015. Nå er han aktuell med programmet «The Grand Tour», som han leder sammen med vennene Richard Hammond (49), James May (56) og Andy Wilman (57).

- En idiot

I programmet diskuterer de klimakrisa for første gang siden de begynte å jobbe sammen for 20 år siden – uten å gjøre narr av det. De lover også at de vil rette oppmerksomheten mot utfordringene i en spesialepisode som lanseres neste måned.

- For første gang har vi fått global oppvarming trykt ned halsene våre. Og vi har ikke vært idiotiske, for det er definitivt en greie. Man kan endre mening, sier Clarkson og fortsetter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer