Stjerne-kø for Kerry

Presidentkandidat John Kerry har draget på amerikanske kjendiser. Superstjerner fra film og musikk står i kø for å støtte Kerry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Det er ikke bare de gamle liberale traverne som Barbra Streisand og Robert De Niro som stiller opp for demokratenes presidentkandidat John Kerry, men også navn som Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Uma Thurman, Ben Affleck og Jon Bon Jovi.

Konserter

På to store arrangementer i neste uke regner Kerrys stjernevenner med å samle inn rundt 50 millioner kroner til kampen mot George W. Bush.

Mannen bak er Jann Wenner, en betydelig skikkelse i USAs underholdningsliv og skaperen av magasinet Rolling Stone.

- John er en venn av meg. Da han bestemte seg for å stille som presidentkandidat for to år siden, snakket vi om å organisere to konserter. Jeg sa til ham at det er på tide å få en snøbrettkjører inn i Det hvite hus, sier Wenner ifølge The New York Post.

Tradisjonelt støtter Hollywood demokratenes kandidat, men John Kerry har flere stjerner bak seg enn dem som vanligvis deltar i politiske kampanjer. Brad Pitt er en av dem som har vist seg på aksjoner for Kerry, det samme gjelder Uma Thurman. Sistnevnte skal delta på kjempekonserten i Radio City Music Hall i New York 10. juni. Der møter selvsagt også John og Teresa opp.

7000 kroner

Det mulig framtidige presidentparet skal hylles og støttes av Robin Williams, Whoopi Goldberg, Jon Bon Jovi, Wyclef Jean, Bette Midler, Richard Gere og Jessica Lange.

Billettene koster 7000 kroner, men for 25 ganger mer får man også adgang til en eksklusiv etter-konserten-middag med bare vip-er.

Oppvarmingen starter allerede mandag i kommende uke i Los Angeles. I Disney Hall samles gamle og nye politiske stjerner for å samle inn penger til Kerry-kampanjen. Barbra Streisand, Neil Diamond, Willie Nelson og Billy Crystal har fått med seg bl.a. Ben Affleck, Leonardo DiCaprio, Rhea Perlman og Ben Stiller i kampen mot George W. Bush.

STJERNER I RYGGEN: Presidentkandidat John Kerry (t.h.) takker rockestjernen Jon Bon Jovi (t.v.) for støtten under et besøk på Universitetet i Pittsburg i april.