Stjernefotografen løy ikke

Dette prisbelønnede bildet er helt ekte.

VAR IKKE JUKS: Fotograf Paul Hansen i den svenske avisa Dagens Nyheter vant en prestisjetung pris for dette bilde av et gravfølge i Gaza by. Nå er han frikjent for påstander om bildejuks. Foto: AP/Paul Hansen, Dagens Nyheter/NTB Scanpix
VAR IKKE JUKS: Fotograf Paul Hansen i den svenske avisa Dagens Nyheter vant en prestisjetung pris for dette bilde av et gravfølge i Gaza by. Nå er han frikjent for påstander om bildejuks. Foto: AP/Paul Hansen, Dagens Nyheter/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at den svenske pressefotografen Paul Hansens bilde av et gravfølge i Gaza ble kåret til årets bilde av World Press Photo kom påstandene raskt om at bildet var sammensatt, manipulert og det reneste juks og bedrag, melder Expressen.se.

- Bildet er absolutt ikke sammensatt og jukset med, hevdet Paul Hansen selv i et intervju med en australsk nettavis.

Mandag denne uka publiserte nettstedet Extreme Tech en artikkel hvor den krimtekniske bildeanalytikeren Neal Krawetz hevdet at bildet var falskt.

Frikjent Krawetz´ konklusjon var at bildet er sammensatt av tre bilder som til sammen gir det dramatiske sluttbildet.

For å stoppe spekulasjonene om bildejuks, besluttet World Press Photo at to uavhengige eksperter skulle granske fotografiet.

Ekspertene kom fram til at bildet er ekte, og de utelukker at det skal være snakk om et bilde som er sammensatt i Photoshop, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

«Gaza burial» I februar i år mottok DN-fotografen Paul Hansen den prestisjetunge fotoprisen for bildet «Gaza burial» som ble tatt 20. november i fjor.

Bildet viser et gravfølge i Gaza by. To barn som var blitt drept av en israelsk robot ble båret gjennom trange gater.