RAQQA: Junaid Hussain skal ha blitt drept i et droneangrep i utkanten av den IS-styrte byen Raqqa i Syria. Her fra et luftangrep i i 2014. Foto: REUTERS / NTB scanpix
RAQQA: Junaid Hussain skal ha blitt drept i et droneangrep i utkanten av den IS-styrte byen Raqqa i Syria. Her fra et luftangrep i i 2014. Foto: REUTERS / NTB scanpixVis mer

Stjernehackeren til IS skal ha blitt drept i droneangrep

Britiske Junaid Hussain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske hackeren Junaid Hussain skal ha blitt drept i et droneangrep i nærheten av byen Raqqa i Syria, melder Reuters, som viser til en godt informert amerikansk kilde.

- Vi er veldig sikre på at han er drept, sier en kilde til CNN.

Mannen skal ha blitt drept av en amerikansk drone da han var ute og kjørte bil i utkanten av byen.

Hussain skal ha ledet det såkalte «cyberkalifatet», en hackergruppe som blant annet har angrepet Pentagons twitterkonto.

Hussain dro trolig til Syria for rundt to år siden. Han var 21 år og fra Birmingham.

Det har vært sådd tvil om IS-hackeren og hans gruppe har hatt den spisskompetansen som kreves til å utføre alvorlige angrep mot datanettverk eller til å skade kritisk infrastruktur.

- Han var ikke en så alvorlig trussel. Han var trolig bare en plagsom hacker, sa visepresident Adam Meyers ved nettsikkerhetsselskapet Crowdstrike, ifølge Reuters.

CNN melder at en av de mest profilerte engelsktalende og vestlige IS-sympatisørene nå kan være fjernet og at det er en seier for å unngå ytterligere rekruttering fra Vesten.

Det har blitt rapportert at Hussain var nummer tre på amerikanernes toppliste over mål, men dette skal ha blitt avvist senere.

Hussain skal ha inspirert mennene som sto bak angrepet mot en karikaturutsilling i Texas i mai i år. To angripere ble drept.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram