STENGT: Chef Ryan Simpson og staben på restauranten The Goose i Oxfordshire gikk nylig i protest fordi eieren vil at de skal satse på enklere mat. Foto: Gooserestaurant.com
STENGT: Chef Ryan Simpson og staben på restauranten The Goose i Oxfordshire gikk nylig i protest fordi eieren vil at de skal satse på enklere mat. Foto: Gooserestaurant.comVis mer

Stjernekokk forlater Michelin-restaurant i sinne

Eieren vil satse på burger og pommes frites.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Bare tre uker etter at han ble en av de yngste kokken i Storbritannia med stjerne i Michelin-guiden, stormet Ryan Simpson (27) ut av restauranten The Goose i Britwell Salome i Oxfordshire i sinne.

Eieren av restauranten, Paul Castle, mener at maten den unge stjernekokken tilbød sine gjester var alt for fin.

- Han sa at han heller ville at vi skulle servere tradisjonell pubmat som burgere og pommes frites og slike ting. Vi skulle bare glemme alt vi hadde oppnådd og justere ned nivået noen hakk, sier Ryan Simpson ifølge Timesonline.

Ifølge Daily Mail har Paul Castle sendt ut følgende uttalelse:

«På grunn av uoverensstemmelse mellom Ryan Simpson og Herr Castle om hvordan restauranten skal drives, har Ryan uventet valgt å forlate jobben som chef for restauranten. Ryan ba de andre ansatte på kjøkkenet om å følge ham. The Goose er dermed tvunget til å stenge».

- Vi satset med hjerte og sjel på å vinne Michelin-stjernen og få The Goose tilbake på kartet. Så dette var virkelig et slag i ansiktet, sier Simpson som dog var klar over at restauranten slet med økonomien.

Eieren Paul Castle opplyser at The Goose vil gjenåpne i mars, men da med et «gastopub»-konsept som han tror han vil tjene penger på.