STJERNEKOKK: Ole Martin Alfsen tjener godt på kokkeleringen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
STJERNEKOKK: Ole Martin Alfsen tjener godt på kokkeleringen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.Vis mer

Stjernekokken tjente fett på TV

TV-kokk, kokebokforfatter og gründer Ole Martin Alfsen, kjent som ekspertkommentator på «4-stjerners middag» på TVNorge, tjente godt på kokkeleringen sin i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Selskapet til kjendiskokken Ole Martin Alfsen, Alfsens Kokkedeliske, hadde inntekter på drøyt fem millioner kroner og satt igjen med et resultat før skatt på 3,8 millioner kroner.

Til sammenligning omsatte kjendiskokk Eivind Hellstrøm sitt selskap Hellstrøm Holding for 4,2 millioner kroner i fjor og fikk et resultat før skatt på 2,3 millioner.

Alfsen debuterte som TV-kokk i 1996 i programmet «Vis meg ditt kjøleskap».

Siden har han blant annet jobbet som fagansvarlig og sommelier på Kulinarisk Akademi i Oslo, han har gitt ut et uttall kokebøker, og i 2013 lanserte han sin egen vinserie, OMA, som har fått strålende kritikker.

I tillegg til Alfsens Kokkedeliske eier stjernekokken blant annet 4,2 prosent av matkasseleverandøren Godt Levert, hvor han tidligere var selskapets profil utad, skriver Kapital.

Sammen med bakerikjeden Godt Brød eier han også bakeriet Blings, som hadde inntekter på 6,7 millioner kroner i fjor og et resultat før skatt på en million.

Andre økonominyheter:

Gro er søkkrik
Hegnar: - Blodrød bølge i Oslo