Stjernene mintes Diana

NEW YORK (Dagbladet): Dødsfallene til prinsesse Diana og rapperen Notorious B.I.G. la en demper på utdelingen av årets MTV-priser i New York natt til i går. - Dianas død er et stort tap for vårt land, sa Melanie C fra Spice Girls, da gruppa tok imot sin pris for «Wannabe» som beste dansevideo. Gruppa dediserte den til den døde prinsessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spice Girls sa at Diana hadde vært i besittelse av ekte «girl power».

Elton John, som skal synge en omskrevet versjon av «Candle in The Wind» under Dianas begravelse i dag, mintes prinsessen før TV-sendingen. Under sendingen annonserte han at deler av overskuddet fra TV-showet vil bli gitt til aids-relaterte hjelpeprosjekter i Dianas navn.

Madonna henviste også til Diana. Nærmest konservativt antrukket erklærte hun at «tida er inne til at vi tar ansvar for vår umettelige trang til sladder, skandaler og løgner».

Død rapper

Rapperen Notorius B.I.G. ble skutt ned og drept i Los Angeles tidligere i år, like før han skulle ut med en ny plate. Han fikk en pris post mortem for sin video «Hypnotize», som moren tok imot.

Puff Daddy and Faith Evans framførte sin hyllest til B.I.G., «I'll Be Missing You», som kveldens første musikkinnslag. De hadde et gospelkor med 60 sangere med seg da Sting overraskende dukket opp. Puff Daddy har samplet hans «Every Breath You Take» til sin rapper-hyllest.

Generasjonsmøte

Det var kveldens ene bro over generasjonskløften. Den andre kom da Bruce Springsteen, som en gang ble kalt «den neste Bob Dylan», sto på scenen med Jakob Dylan og hans band The Wallflowers og framførte «One Headlight».

Radio City Music Hall i New York var stappfullt av unge og eldre musikkjendiser. U2 som er i gang med sin verdensturné, dukket opp for å bli sett og kaste glans over arrangementet. The Rolling Stones som begynner sin verdensturné i Chicago 23. september, dukket også opp av samme grunn.