Stjernereggisør fant stjålet millionmaleri i egen samling

Steven Spielberg meldte selv fra til FBI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Maleriet «Russian Schoolroom», skapt av den amerikanske kunstneren Norman Rockwell (1894-1978), har, ifølge FBI, en verdi på 700 000 dollar eller 4,3 millioner kroner. I 2004 trappet FBI opp jakten på kunstskatten som ble stjålet for mer enn 30 år siden.


I går meldte FBI at maleriet har dukket opp i samlingen til stjerneregissør Steven Spielberg, melder,
nyhetsbyrået AP.

Kjøpte på auksjon

Den gang langfingrede kunsttyver knuste glassdøren til et galleri i Missouri den 25. juni 1973 og tok det, var maleriet verdsatt til 123.000 kroner.

Ifølge FBI ble «Russian Schoolroom» solgt for 432.000 kroner på en auksjon i New Orleans i 1988, og solgt videre på en Norman Rockwell-utstilling i 1989. Kjøperen var Steven Spielberg.

FBI mener den oscarvinnende filmskaperen handlet i god tro da han kjøpte kunstverket. Regissørens stab slo alarm i forrige uke da de på FBIs nettsider så bildet i en oversikt over stjålne kunstskatter.

Samarbeider med FBI

Eksperter fra Huntington-biblioteket og Art Collections and Botanical Gardens har vært hos Spielberg og funnet ut at maleriet er det virkelige «Russian Schoolroom» som har vært savnet i mer enn tre tiår.

Stjernereggisør fant stjålet millionmaleri i egen samling

Stjerneregissøren samarbeider med FBI, og maleriet vil inntil videre forbli hos Spielberg.

<strong><b>HADDE TJUVGODS:</strong></b> Steven Spielberg oppdaget at han er i besittelse av det stjålne maleriet «Russian Schoolroom» som er verdsatt til 4,3 millioner kroner. Foto: Scanpix/AP
HADDE TJUVGODS: Steven Spielberg oppdaget at han er i besittelse av det stjålne maleriet «Russian Schoolroom» som er verdsatt til 4,3 millioner kroner. Foto: Scanpix/AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer