Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stjernereporter permittert etter grove feil i reportasje

- Omstridt innslag full av løgner.

 PERMITTERT:  CBS-reporter Lara Logan er permittert etter omstridt reportasje. Her er hun sammen med sin mann Joseph Burkett under en årlig gallamiddag i Det hvite hus
PERMITTERT: CBS-reporter Lara Logan er permittert etter omstridt reportasje. Her er hun sammen med sin mann Joseph Burkett under en årlig gallamiddag i Det hvite hus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CBS har permittert sin stjernereporter Lara Logan på grunn av grove feil i et innslag om angrepet på USAs konsulat i Benghazi.

Fire amerikanere, deriblant USAs ambassadør Chris Stevens, ble drept da konsulatet i Benghazi øst i Libya ble angrepet 11. september 2012.

Det omstridte innslaget på «60 Minutes» gikk på lufta 27. oktober. Der fortalte den tidligere sikkerhetsvakten Dylan Davies om angrepet og om hvordan han selv hadde konfrontert den ene angriperen. Davies har også skrevet en bok om hendelsene som er utgitt av CBS.

Men Davies løy, og i avhør med FBI har han tvert imot forklart at han ikke kom til stedet før dagen etter angrepet. Dette burde redaksjonen i «60 Minutes» ha sjekket, fastslår styreleder Jeff Fager i CBS News.

Han kritiserer samtidig Logan for å ha framstått som partisk i sine reportasjer om angrepet.

I et brev til de ansatte i CBS skriver han nå at han har bedt Lara Logan om å ta ut permisjon på grunn av saken, og at hun er gått med på dette. Det samme gjelder Logans produsent Max McLellan.

Logan har allerede bedt seerne om unnskyldning for feilene i reportasjen, og CBS har trukket tilbake Davies' bok.

De siste årene har Lara Logan markert seg som en av de største stjernene i CBS News.

(NTB)