Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stjerneskudd går av etter anklager

Kongresskvinne Katie Hill kunngjør sin egen avgang som følge av anklager om at hun har innledet et romantisk forhold som strider med Representantenes hus' etiske regelverk.

STJERNESKUDD: Kongresskvinne Katie Hill er blitt ansett som et av Demokratenes stjerneskudd. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB Scanpix
STJERNESKUDD: Kongresskvinne Katie Hill er blitt ansett som et av Demokratenes stjerneskudd. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB Scanpix Vis mer

Natt til mandag kunngjør Demokraten Katie Hill at hun vil fratre fra sitt verv som medlem av Kongressen.

Avgjørelsen kommer som følge av at etikkrådet har åpnet undersøkelser etter anklager om at hun har hatt et intimt forhold til en ansatt i sin egen stab.

«Det er med knust hjerte at jeg i dag kunngjør min avgang fra Kongressen. Dette er det tøffeste jeg noensinne har måttet gjort, men jeg tror at det er til det beste for mine velgere, mitt samfunn og landet vårt», skriver Hill i en uttalelse.

- BE FOR HAM: Ifølge Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, hadde Trump «et sammenbrudd» i et møte onsdag kveld. Nå forteller hun at hun kommer til å be for helsa hans. Video: CNN Vis mer

Anklaget for regelbrudd

Det var i forrige uke at etikkrådet i Representantenes hus åpnet undersøkelser av anklager mot Hill.

32-åringen ble blant annet anklaget for å ha innledet et romantisk forhold til Graham Kelly, som var ansatt som sjef for Hills rådgivere for lovgivning. Et slikt forhold strider med Representantenes hus' etiske regelverk, ifølge Washington Post.

Hill anklages også for å sammen med sin ektemann ha innledet et polyamorøst forhold til en kvinne som er ansatt i hennes valgkampanje.

Hill og hennes ektemann går for tiden gjennom en skilsmisseprosess, og hun har vært åpen om at hun er bifil.

Kongresskvinnens talsperson uttaler at fratredelsen ikke vil finne sted umiddelbart. Politico skriver at hun vil fratre i løpet av denne uka.

ANGRIPES: Som favoritt blant de demokratiske presidentkandidatene, må tidligere visepresident Joe Biden regne med at mange av de andre vil angripe ham. Video: CNN Vis mer

Nakenbilder lekket

Anklagene ble først framsatt på et konservativt nettsted, som publiserte tekstmeldinger og nakenbilder av Hill. Natt til mandag uttaler hun at hun mener seg utsatt for en svertekampanje.

«At private bilder har blitt brukt mot meg som et våpen, har vært et forferdelig inngrep i mitt privatliv. Det er også ulovlig, og for tiden forfølger vi dette med alle lovlige midler.»

Stjerneskudd

Hill har vært ansett som et stjerneskudd i partiet sitt. Hun og en gruppe unge partifeller har blitt omtalt som «Big Six» etter å ha overtatt framtredende politiske verv.

Ved mellomvalget i 2018 etterfulgte hun Steve Knight, som ble innvalgt i 2015. Valgseieren hennes hjalp Demokratene til å overta kontrollen over Representantenes hus.

Men en slik rolle kommer med en pris, erkjenner Hill i uttalelsen.

«Jeg vet at så lenge man er kongressmedlem, så vil man leve i frykt for hva som kommer og hvor mye det vil såre. Det er en følelse jeg kjenner altfor godt.»

RIKSRETT: Demokratene begynner prosessen for å stille USAs president Donald Trump for riksrett. Video: Dagbladet Vis mer

Vil slå tilbake

Hill beklager for alle feilene hun har gjort, og til alle hun har såret. Når hun nå fratrer som kongressmedlem, vil hun bruke tiden sin på å kjempe mot hevnporno.

«Videre vil jeg kjempe for å bekjempe denne typen utnyttelse som så mange kvinner er ofre for, og som vil forhindre utallige kvinner og jenter i å ta del i offentligheten».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media