Alexandria Ocasio-Cortez

Stjerneskuddets uttalelse skapte raseri: - Respektløs

Alexandria Ocasio-Cortez har tatt amerikansk politikk med storm. Men nå skal hun være offer for baksnakking og intern kritikk i partiet.

POLITISK SUPERSTJERNE: Demokratenes Alexandria Ocasio-Cortez. Foto: REUTERS/Sergio Flores
POLITISK SUPERSTJERNE: Demokratenes Alexandria Ocasio-Cortez. Foto: REUTERS/Sergio Flores Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg respekterer hennes stemme i partiet, men jeg tror ikke hun respekterer meg eller noen andre som er uenig med hennes politikk eller ser den politiske realiteten annerledes, skriver John Anzalone, som driver meningsmålinger for Demokratene, på Twitter.

Uttalelsen kommer etter at Demokratenes nye stjerneskudd, Alexandria Ocasio-Cortez (29), skapte sterke reaksjoner under et møte i Representantenes hus tidligere denne uka.

Cortez, som på kort tid har blitt umåtelig populær, skal ha meldt at enkelte av kollegaene skaper interne konflikter i partiet. Det etter at de skal ha stemt for et lovforslag fremmet av Republikanerne, som gjør at papirløse innvandrere i USA som prøver å kjøpe våpen blir meldt til staten.

Washington Post skriver at enkelte av kollegaene skal ha sett på dette som en ren trussel, og at han har tatt det videre til partiledelsen. Ifølge CNN er enkelte av dem rasende.

- Uunngåelig

Anzalone uttalte seg først til Washington Post.

- Det er en myte at hun skal representere en stor del av velgerne. Nesten halvparten identifiserer seg som moderate eller konservative, sier Anzalone.

Cortez tvitret selv fredag at hun ikke framsatte noen trusler, men advarte likevel partifellene som hun hevdet «ubevisst laget ei liste av mål for Republikanerne og andre progressive» ved å stemme for Republikanernes forslag.

Ifølge CNN var det «uunngåelig» at Cortez snart måtte oppleve motgang.

Nylig sjokkerte hun med å foreslå en radikal klimapakke som har fått navnet «Green New Deal», en plan for å bremse global oppvarming og

Stjerneskudd

Ocasio-Cortez er den politikeren i USA som har nest flest følgere på Twitter. Bare president Donald Trump har flere. Hun er også den yngste kvinnen som noensinne er valgt inn i den amerikanske kongressen.

For to år siden jobbet hun som bartender og servitør i New York.

Den selverklærte demokratiske sosialisten representerer det svært mangfoldige valgdistriktet som omfatter deler av Bronx og Queens i New York. Hun jobbet som bartender fram til hun klarte å vinne Demokratenes primærvalg i fjor vår mot den svært erfarne, sittende kongressrepresentanten Joe Crowley.

I 2016 jobbet hun også for presidentvalgkampen til daværende presidentkandidat Bernie Sanders.

Og i november ble hun en av frontfigurene da en bølge av kvinner og minoriteter veltet inn i Representantenes hus med Demokratenes seier i mellomvalget.

Like etter nyttår ble Ocasio-Cortez tatt i ed. Siden har hun både vært en popstjerne for venstresiden og en rød klut for høyresiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer