Alexandria Ocasio-Cortez

Stjerneskuddets uttalelse skapte raseri: - Respektløs

Alexandria Ocasio-Cortez har tatt amerikansk politikk med storm. Men nå skal hun være offer for baksnakking og intern kritikk i partiet.

POLITISK SUPERSTJERNE: Demokratenes Alexandria Ocasio-Cortez. Foto: REUTERS/Sergio Flores
POLITISK SUPERSTJERNE: Demokratenes Alexandria Ocasio-Cortez. Foto: REUTERS/Sergio Flores Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg respekterer hennes stemme i partiet, men jeg tror ikke hun respekterer meg eller noen andre som er uenig med hennes politikk eller ser den politiske realiteten annerledes, skriver John Anzalone, som driver meningsmålinger for Demokratene, på Twitter.

Uttalelsen kommer etter at Demokratenes nye stjerneskudd, Alexandria Ocasio-Cortez (29), skapte sterke reaksjoner under et møte i Representantenes hus tidligere denne uka.

Cortez, som på kort tid har blitt umåtelig populær, skal ha meldt at enkelte av kollegaene skaper interne konflikter i partiet. Det etter at de skal ha stemt for et lovforslag fremmet av Republikanerne, som gjør at papirløse innvandrere i USA som prøver å kjøpe våpen blir meldt til staten.

Washington Post skriver at enkelte av kollegaene skal ha sett på dette som en ren trussel, og at han har tatt det videre til partiledelsen. Ifølge CNN er enkelte av dem rasende.

- Uunngåelig

Anzalone uttalte seg først til Washington Post.

- Det er en myte at hun skal representere en stor del av velgerne. Nesten halvparten identifiserer seg som moderate eller konservative, sier Anzalone.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer