Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stjernesmell for arrangøren

TROMSØ (Dagbladet): I vinter laget Daniel Franck og Terje Håkonsen (store bildet) tidenes snowboardfest i Stamsund. Men regningen har de ennå ikke betalt. Superkjendisene skylder det lokale idrettslaget og flere næringsdrivende i Vestvågøy over 100000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stamsund idrettslag hadde store utgifter på snowboardarrangementet i alpinbakken i april. Alle utgiftene skulle dekkes av selskapet The Arctic Challenge (TAC), som Daniel Franck og Terje Håkonsen eier sammen.

Men fem måneder seinere står store deler av summen fortsatt ubetalt.

TAC skylder Stamsund idrettslag cirka 100000 kroner og en snøkanon til to millioner kroner. I tillegg venter næringsdrivende i Vestvågøy på til sammen 40000 kroner, ifølge Lofot-Tidende.

- Dersom vi ikke snart får inn pengene, har vi et kjempeproblem, forteller Marit Pedersen Omland til Dagbladet.

- Vi har et alpinanlegg som vi sliter tungt med å få til å gå i null. I fjor hadde vi et underskudd på alpinanlegget på 153000 kroner, sier Omland.

Snøkanonen skulle vært levert for to uker siden. Men den har ikke Omland sett snurten av.

Fest til seks millioner

Totalt kostet snowboardfesten i Stamsund 6,1 millioner kroner. Penger som stort sett gikk til å lage film om arrangementet, til å sørge for at utøverne hadde det bra, og til å bygge det Terje Håkonsen i Dagbladet kalte «framtidas halfpipe».

- Hver gang jeg har spurt om pengene, har jeg fått beskjed om at «de kommer snart». Verdens beste snowboardere skulle være med, og store sponsorer kom. Vi trodde vi var i trygge hender, sier Omland.

Vil gjøre opp

Daglig leder i TAC, Kjell Vagle, bedyrer at pengene er på vei.

- Vi kommer til å betale disse pengene i løpet av neste uke, sier han.

- Pengene skulle vært innbetalt allerede 30. april, hvorfor har dere ventet nesten fem måneder?

- Rett og slett fordi vi ikke har penger ennå. Vi venter på inntektene fra filmen og dokumentaren som vi har solgt fra arrangementet. Disse pengene blir ikke betalt før TV-stasjonene har vist programmene, sier han.

Men Vagle forteller at filmprodusenten SSM Freesport, som har medie- og markedsføringsrettighetene til snowboardarrangementet, nå vil dekke underskuddet til Franck og Håkonsens selskap.

BEKLAGER IKKE: Daniel Franck mener at arrangøren bare syter og klager.