Stjernetrøbbel på Oro

Mesterkokk Terje Ness sluttet på dagen og tok med seg restaurantens Michelin-stjerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stjernekokken Terje Ness skal ha røket uklar med sine samarbeidspartnere i restauranten Oro. I går tok han med seg oslo-restaurantens berømte Michelin-stjerne og forlot lokalene. Han sluttet på dagen, skriver dn.no Vinguiden..

- Jeg kan bekrefte at jeg har sagt opp. Jeg har hatt min siste dag på Oro, sier Ness.

Oro er en restaurant som er mer eller mindre fundert på Ness sin kulinariske stjernestatus. Verdensmesteren i kokkekunst har selv utformet konseptet, og har en eierandel i restauranten på 33 prosent. Men en konflikt mellom Ness og medinvestorene Bengt Wilson og Lars Erik Underthun skal ha toppet seg den siste uka.

Wilson og Underthun skal ha sendt ut et skriv til restaurantens leverandører og spurt om de ville godta en akkord på 50 prosent, skriver dn.no.

Gjorde de det, skulle de to eller andre utenforstående gå inn med nye to millioner kroner. Det ville i såfall utvanne Ness sin eierandel, og det hele skal ha kommet totalt overraskende på mesterkokken.

- Først av alt er jeg glad jeg er ute av Oro. Jeg elsker stedet, men nå orker jeg ikke mer. Jeg måtte ta et valg, og nå går jeg min egen vei, sier Ness til dn.no.

SLUTT: Stjernekokken Terje Ness sluttet på dagen og tok med seg Michelinstjerna fra restaurant Oro.