Stjørdal kjedeligst i Norge

Dagbladet.nos lesere har talt: Stjørdal er rett og slett gørrkjedelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den nord-trønderske bygda med fire år gammel by-status som stakk av med den tvilsomme seieren i Dagbladet.nos kåring av Norges kjedeligste sted. Nesten hver femte av de over 400 stemmene (18,1%) som kom inn, gikk til Stjørdal. På en hederlig og mindre overraskende andreplass kom Drammen (13,4%), mens Kongsberg kjempet seg til tredjeplassen (10,3%).

Hvis du vil se hvor kjedelig det er i Stjørdal akkurat nå, kan du klikke deg inn på det oppmonterte web-kameraet i sentrum her.

- Overraskende

Utvalgte tørre fakta om Stjørdal er at det bor 18.466 innbyggere der, kommunen er plassert 35 kilometer øst for Trondheim og at 45 prosent av arealet består av myr og fjell. Ja, og så er det altså gudsjammerlig kjedelig der.

- Høyst overraskende, mener Senterparti-ordfører Joar Arnt Elverum. Han har ingen formening om hvorfor Stjørdal «vant» konkurransen.

- Stjørdal er jo det stedet i Nord-Trøndelag hvor det skjer mest for tida. Vi har mye tilflytting, halvparten av boligbygginga i fylket skjer her.

Ordføreren peker på at kommunen er kåret til fylkets kulturkommune nummer én. For eksempel spilles for tida operaen «Olav Engelbrektson» utendørs på Steinvikholmen slott. Om tre uker er det klart for musikkfestivalen i Hell, festivalen som har blitt særlig populær i engelskspråklige land.

Ungdommen kjeder seg

Om Stjørdal har taket på kulturen, har den ikke det samme grepet om ungdommen. De beint fram kjeder seg. En av avstemmerne i Dagbladet.nos konkurranse fyrer skikkelig løs mot ødelandet:

«Stjørdal har ei harry rånegate for gamle Amazoner, og ingen aktivitet ellers for ungdom som ikke sikler etter å drive sport er dette et trist sted. Kveldstid og helg er ennå verre. Da alle samles utenfor den lokale O'Martinsen for å ha et møte likt en gammel syforening på speed! Eneste underholdning er jo selvsagt all slåssingen. Flytt nå mens dere har sjansen!» heter det i den rause avskyerklæringen.

- Det er nok ikke så mye å velge i her for ungdom hvis de ikke driver med sport eller korps, sier Kristin Malum, klubbarbeider på fritidsklubben «Fyret». Men også hun er forundret over at Stjørdal kommer såpass dårlig ut av det i avstemmingen. Og hun er helt uenig i konklusjonen.

Skateramp

Ordfører Elverum kommer ikke til å sette i gang umiddelbare tiltak for å rette på det nedslående inntrykket. Men også han tror mer kan gjøres for å bedre fritidstilbudet for unge.

- Blant annet har jeg fått henvendelser om at det savnes en slik skateramp. Det har jeg bedt administrasjonen se litt på. Nå må det jo også sies at vi ligger svært nær Trondheim dit ungdommen drar titt og ofte. Jeg har forståelse for at vi blir litt tamme i den sammenligningen, medgir Elverum.

<B>SENTRUM: </B> Gågata i Stjørdal. Uff, så kjedelig...
<B>HELVETET: </B>I Stjørdal finner du også Hell stasjon. Utlendinger legger gjerne litt ekstra tolkning i informasjonen på plakaten "HELL STATION- GODS EXPEDITION".