BLØFFET: Advokat Corentin Delobel hevdet han representerte terroristen Mohamad Lahouaiej Bouhlel i forbindelse med en voldssak tidligere i år. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BLØFFET: Advokat Corentin Delobel hevdet han representerte terroristen Mohamad Lahouaiej Bouhlel i forbindelse med en voldssak tidligere i år. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Sto fram som Nice-terroristens advokat. Har trolig diktet opp historien

Corentin Delobel har aldri representert Mohamed Lahouaiej-Bouhlel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som i forrige uke sto fram som Nice-terrorist Mohamed Lahouaiej-Bouhlels tidligere forsvarer, har trolig diktet opp historien; det viser seg at han aldri har representert den avdøde 31-åringen.

TERRORIST: Mohamed Lahouaiej-Bouhlel (31) drepte 84 mennesker under terrorangrepet i Nice natt til fredag. Foto: REX / Shutterstock / NTB Scanpix
TERRORIST: Mohamed Lahouaiej-Bouhlel (31) drepte 84 mennesker under terrorangrepet i Nice natt til fredag. Foto: REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Det er de franske storavisene Le Figaro og Le Parisien som skriver at Corentin Delobel har snakket usant om sitt forhold til terroristen.

I møte

Delobel fortalte sin historie til verdenspressen kort tid etter angrepene, der 84 ble drept og over 300 skadd.

- Jeg fortalte meg selv at jeg gjorde jobben min. Men om jeg hadde gjort en dårligere jobb, hadde han vært i fengsel. Da kunne han aldri ha gjort det han gjorde, sa advokaten til CNN.

Dagbladet får bekreftet at Delobel i dag sitter i møte med den franske advokatforeningen. Han risikerer displinærstraff dersom foreningen kommer til at han bevisst førte offentligheten bak lyset.

Jacques Randon, advokatforeningens formann, sier at Delobel har forklart følgende om hvorfor han snakket usant om forholdet til den franskbosatte tunisieren:

- Han har sagt til meg at han har gjort en feil. At han har forvekslet et liknende eller et nesten liknende navn, sier Randon til Le Parisien.

Møtte Dagbladet

Dagbladet møtte advokaten lørdag. Da snakket han i detalj om sin angivelige klient, som i vår ble idømt en betinget dom for vold.

VISER AVSKY: På stedet der Nice-gjerningsmannen, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, ble drept, legger folk igjen søppel og steiner. Flere viser også sin avsky ved å spytte. Video: Storyful / AP / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Ingenting ved Mohamed Lahouaiej-Bouhlel fikk meg til å tro at han var radikal da vi snakket sammen, sa Delobel.

Han beskrev den 31-årige tunisieren som en typisk småkriminell.

Dagbladet har i dag ikke lyktes med å komme i kontakt med Delobel for en kommentar. Advokaten som faktisk representerte Lahouaiej-Bouhlel i mars, har til franske medier sagt at han ikke ønsker å gi noen kommentar.

- Jeg hjalp ham, og det var ingen forbindelser da til terroren han utførte på torsdag, sa advokaten.