<strong>STO I FARE FOR Å TIPPE:</strong> Ingen ble alvorlig skadd da denne bussen kjørte ut av veien ved Tjeldsundbrua utenfor Harstad i dag. Alle på bussen kom seg til slutt ut og bussen tippet ikke. Foto: Marcus Nilssen
STO I FARE FOR Å TIPPE: Ingen ble alvorlig skadd da denne bussen kjørte ut av veien ved Tjeldsundbrua utenfor Harstad i dag. Alle på bussen kom seg til slutt ut og bussen tippet ikke. Foto: Marcus Nilssen Vis mer

- Sto i fare for å gå kast i kast nedover skråninga og havne i sjøen

31 passasjerer evakuert etter bussulykke i Harstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 12.39 fikk politiet melding om at en buss med 31 passasjerer hadde kjørt av veien ved Gullberget i Harstad kommune, like ved Tjeldsund bru.

Bussen sto i fare for å tippe ut, men er nå sikret og passasjerene er nå i ferd med fraktes over i busser, skriver Midtre-Hålogaland politidistrikt i en pressemelding.

- Bussen sto i fare for å gå kast i kast nedover skråninga for til slutt å havne i sjøen. Heldigvis klarte man å sikre bussen, sier operasjonsleder Anne Karlsen til Dagbladet.

Bussen er nå evakuert, og det er ikke rapportert om alvorlige skader på passasjerene.

- Det var snakk om at noen kan ha fått litt glass i ansiktet, men dette er ikke bekreftet, sier Karlsen.

Marcus Nilssen kom kjørende fra jobb da han kom til ulykkesstedet, skriver Harstad Tidende.

- Jeg var på stedet bare minutter etter at det skjedde. Først så jeg en rekke lastebiler, så så jeg det ødelagte autovernet før jeg så bussen i skråninga, sier Nilssen til Dagbladet.

Han løp ned til bussen der det allerede hadde samlet seg flere som ønsket å hjelpe.

- Passasjerene ombord dreiv og knuste vinduene og alle haddde flyttet seg til venstre side av bussen for at den ikke skulle tippe. Den sto og tippet på deler av autovernet som den hadde dratt med seg. Det kunne gått veldig galt. Det var veldig bratt under den, sier Nilssen.

Lastebilsjåfører kom til med stiger for å få folk ut, men de valgte å vente på redningsetatene som kunne stabilsere bussen.

- Det var for risikabelt. Det var en veldig spent stemning på stedet, sier han.

<strong>VILLE HJELPE:</strong> Lastebilsjåfør kom til med stiger for å hjelpe busspassasjerene ut, men de valgte til slutt å vente på redningsmannskaper i frykt for at bussen skulle tippe i redningsforsøket. Foto: Marcus Nilssen
VILLE HJELPE: Lastebilsjåfør kom til med stiger for å hjelpe busspassasjerene ut, men de valgte til slutt å vente på redningsmannskaper i frykt for at bussen skulle tippe i redningsforsøket. Foto: Marcus Nilssen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer