Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sto og så på da niåringens hode ble dunket i steingolvet: - Vi var redde for å gripe inn

Flere vektere anmeldt etter niåring ble lagt i bakken på en togstasjon i Malmö.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere svenske vektere er anmeldt etter en ni år gammel gutt ble lagt i bakken og fikk hodet slått i steingolvet på en togstasjon i Malmö.

En amatørvideo av hendelsen har gått landet rundt. Nå forteller en av vitnene som sto og så på sin historie i Sydsvenskan.

- Folk spør hvorfor ingen gjorde noe for å stoppe volden den kvelden. Jeg tror helt enkelt at vi var redde, skriver vitnet i avisa.

- Et tjuetalls personer så på Hendelsen skal ha skjedd etter de to utenlandske guttene på ni og tolv år prøvde å snike på toget i Malmö. De var flyktninger i Sverige og hadde rømt fra en institusjon i Skåne.

På videoen sitter vekteren oppå niåringen og dunker hodet hans mot steingolvet. Gutten skriker av smerte og forskrekkede vitner skal ha ropt at det bare er et barn som holdes i gulvet.

- Men misforstå ikke. Vi var et tjuetalls personer der og mange nærmet seg for å stille spørsmål. men da vekteren slo den yngste guttens hode i golvet for andre gang, så rygget folk til slutt unna, skriver vitnet i Sydsvenskan.

12-åringen prøvde å hjelpe Vitnet sier at gutten skal ha prøvd å komme seg unna vekteren, da han ble lagt i bakken. 12-åringen prøver å komme til, men blir dratt bort til en benk av en annen vekter. Ingen av guttene skal ha snakket svensk.

- Siden holder han (vekteren red.anm.) ham (12-åringen red.anm.) sittende på benken ved å sette foten sin oppå gutens. Da hører vi tre dunk fra steingolvet, skriver vitnet.

I går hadde tolv privatpersoner anmeldt vekterne. Det var vitnet ovenfor som sendte inn videoen som har rystet Sverige.

- Vi har mottatt 12 anmeldelser mot vekterne. De er mistenkt for mishandling og vil bli avhørt i den forbindelse, sier pressetalskvinne Linda Pleym ved Skåne-politiet til Aftonbladet i går.

I ettertid av hendelsen har det blitt stilt spørsmål om videoen bare fanger deler av hendelsen, og ikke klarer å gi et riktig bilde av situasjonen.

- Filmen gjør ikke virkeligheten rettferdighet. Det går ikke an å fange guttens skrik etter hjelp på film, hans bønn og det dempede dunket av hodet mot steingolvet, skriver vitnet.