Sto på knærne i snøen og fødte foran Rikshospitalet

Lille Ella kom til verden på parkeringsplassen.

EKSPRESSFØDSEL: Lille Emma så verdens lys i den kalde Oslo-morgenen på parkeringsplassen utenfor Rikshospitalet. Her får hun en av sine første måltid, med den stolte moren Josefine Aamodt (25) Foto: PRIVAT
EKSPRESSFØDSEL: Lille Emma så verdens lys i den kalde Oslo-morgenen på parkeringsplassen utenfor Rikshospitalet. Her får hun en av sine første måltid, med den stolte moren Josefine Aamodt (25) Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag tidlig, klokken 04.40, ville lille Ella ut: Ti meter fra inngangen til Rikshospitalet i Oslo.

Gravide Josefine Aamodt (25) hadde akkurat rukket å komme seg ut av bilen på vei til fødestua, da hun måtte stoppe opp midt i den hustrige vinterkulda.

- Jeg sto på knærne i snøen og fødte henne på parkeringsplassen, foran entreen til Riksen. Min mann tok imot hodet der ute, stråler en lykkelig og nybakt mor til Dagbladet.no.

Far tok imot hodetHennes mann, Jan Eivind Aamodt, ringte opp til Rikshospitalet for å fortelle om den uvanlige fødselen som var på trappene, og to sykepleiere kom løpende ut med en seng. I siste sekund fikk de transportert Aamodt inn til resepsjonen, hvor lille Ella — fire kilo tung og drøye femti centimeter lang — kom til verden i sin hele og fulle prakt.

- Jeg hadde sko, jakke og alt på. Og hun var jammen ikke så liten, skriver Josefine på bloggen Prinsessans Dagbok, hvor hun skildrer den dramatiske fødselen.Ifølge journalen tok hele fødselen bare ett minutt, sier Josefine, som opprinnelig er fra Sundsvall i Sverige, men nå bor på Klemetsrud med mannen som er norsk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer