Sto uten spor etter at foster­datteren (12) ble drept, men så fikk politiet et anonymt tips om familierådet

Drapssaken ryster Australia.

FORSVANT: Tiahleigh Palmer ble meldt savnet i oktober 2016. Politiet sto uten spor i saken, men så fikk de plutselig et anonymt tips som skulle snu hele saken på hodet. Foto: NTB Scanpix
FORSVANT: Tiahleigh Palmer ble meldt savnet i oktober 2016. Politiet sto uten spor i saken, men så fikk de plutselig et anonymt tips som skulle snu hele saken på hodet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tialeigh Palmer hadde, siden januar 2015, bodd hos familien Thorburn i Logan City omlag 45 kilometer sør for Brisbane på Australias østkyst. Men den 30. oktober samme år ble hun plutselig meldt savnet.

Familiefaren Rick Thorburn fortalte politiet at han sist så henne da han kjørte henne til skolen den morgenen, men at hun aldri kom hjem igjen.

Politiet igangsatte en stor leteaksjon etter den 12 år gamle jenta, og en uke senere ble hun funnet drept på en elvebredd nesten fem mil fra familiens hjem. BBC skriver at Rick Thorburn selv hadde vært meget aktiv i søket, og begravelsen stilte han i en lilla t-skjorte med Tiahleighs navn. Han bar også kista hennes.

Anonymt tips

Samtidig fortsatte politiets etterforskning, men til tross for omfattende avhørsrunder og en dusør på mer enn 150 000 kroner, kom myndighetene ingen vei. Det var først sju måneder etter etter drapet at de plutselig fikk et tips som skulle snu hele saken på hodet.

En anonym innringer fortalte politiet at Trent Thorburn, Ricks sønn, skulle ha forgrepet seg på sin 12 år gamle fostersøster. Det ble også tipset om et familieråd som fant sted samme kveld som Tiahleigh forsvant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer