Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sto uten spor etter at foster­datteren (12) ble drept, men så fikk politiet et anonymt tips om familierådet

Drapssaken ryster Australia.

FORSVANT: Tiahleigh Palmer ble meldt savnet i oktober 2016. Politiet sto uten spor i saken, men så fikk de plutselig et anonymt tips som skulle snu hele saken på hodet. Foto: NTB Scanpix
FORSVANT: Tiahleigh Palmer ble meldt savnet i oktober 2016. Politiet sto uten spor i saken, men så fikk de plutselig et anonymt tips som skulle snu hele saken på hodet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tialeigh Palmer hadde, siden januar 2015, bodd hos familien Thorburn i Logan City omlag 45 kilometer sør for Brisbane på Australias østkyst. Men den 30. oktober samme år ble hun plutselig meldt savnet.

Familiefaren Rick Thorburn fortalte politiet at han sist så henne da han kjørte henne til skolen den morgenen, men at hun aldri kom hjem igjen.

Politiet igangsatte en stor leteaksjon etter den 12 år gamle jenta, og en uke senere ble hun funnet drept på en elvebredd nesten fem mil fra familiens hjem. BBC skriver at Rick Thorburn selv hadde vært meget aktiv i søket, og begravelsen stilte han i en lilla t-skjorte med Tiahleighs navn. Han bar også kista hennes.

Anonymt tips

Samtidig fortsatte politiets etterforskning, men til tross for omfattende avhørsrunder og en dusør på mer enn 150 000 kroner, kom myndighetene ingen vei. Det var først sju måneder etter etter drapet at de plutselig fikk et tips som skulle snu hele saken på hodet.

En anonym innringer fortalte politiet at Trent Thorburn, Ricks sønn, skulle ha forgrepet seg på sin 12 år gamle fostersøster. Det ble også tipset om et familieråd som fant sted samme kveld som Tiahleigh forsvant.

Hele familien ble kalt inn til nye avhør, og i ettertid ble det klart at alt de fortalte her var løgn. Politiet skjulte mikrofoner i huset deres, og kunne etter hvert høre hvordan foreldrene hjalp sine to sønner med «historiene» deres.

De fant også en Facebook Messenger-samtale der Trent innrømmet overfor en fetter at han hadde forgrepet seg på Tiahleigh, og at han fryktet at han hadde gjort henne gravid. Det var denne frykten som var utløsende for det som skjedde med 12-åringen.

Siktet for drap

I september 2016 ble Rick Thorburn nemlig siktet for drapet på fosterdatteren. Han ble også siktet for å ha forhindret politietterforskning og for å ha løyet under ed.

I retten fikk man høre at han hadde gjennomført drapet på eget initiativ den 29. oktober, og at det skal ha skjedd uten at han informerte resten av familien i forkant. Den kvelden, på det tidligere omtalte familiemøtet, skal han ha sagt: «Ikke still noen spørsmål. Jeg har tatt hånd om det.»

Motivet for drapet var at han ville beskytte sin sønn, og familien holdt på hemmeligheten i nesten ett år, men nå har de fått sin dom én etter én.

Trent Thorburn ble dømt til fire års fengsel for incest og for å ha løyet under ed. Hans bror og mor fikk henholdsvis tre og seks måneders fengsel.

Familiefar Rick Thorburn var den siste av de fire som fikk sin dom. Han ble forrige fredag dømt til livstid i fengsel for drapet på den 12 år gamle jenta, og dommer David Boddice beskrev drapet som «kaldt, kalkulerende og hjerterått».

- Du viste henne ingen respekt, ikke engang i døden. Du drepte dette forsvarsløse barnet som stolte på deg for beskyttelse, sa dommeren.

- Aldri straff nok

Tiahleighs biologiske mor, Cindy Palmer, var også til stede i retten da dommen ble opplest. Hun sa at domsavsigelsen markerte slutten på hennes kamp for rettferdighet.

- Men som mor, vil aldri noen straff bli nok. Tiahleigh var en vakker ung jente som hadde hele livet sitt foran seg, sa hun.

- Rick Thorburn tok det fra meg og han tok det fra vår familie, men viktigst av alt - han tok det fra Tiahleigh.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media