Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sto vakt mens kvinnelig ansatt hadde sex med en voldtektforbryter i høysikkerhetsfengsel

Ble avslørt da betjenter fant mobiltelefonutstyr og bilder på cella til fangen.

I RETTEN: Fengselsbetjent Karen Cosford er mistenkt for å ha hatt et seksuelt forhold til en innsatt i et høysikkerhetsfengsel. Foto: Sam Beattie/Pa Photos/ NTBScanpix
I RETTEN: Fengselsbetjent Karen Cosford er mistenkt for å ha hatt et seksuelt forhold til en innsatt i et høysikkerhetsfengsel. Foto: Sam Beattie/Pa Photos/ NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sjokkerende sak fra innsiden av et høysikkerhetsfengsel rulles opp i Storbritannia. Karen Cosford (47) som jobbet som sykepleier i Wakefield Prison i West Yorkshire må svarer for seg i retten, etter at hun skal ha innledet et seksuelt forhold til en innsatt, skriver The Daily Mail.

Hun skal også ha skaffet ham en mobil.

Sto vakt Tre andre ansatte fra helseavdelingen av fengselet er også tiltalt. De skal ha visst om forholdet, men latt være å melde fra.

De tre skal også ha visst at den innsatte hadde en mobil, noe som er stengt forbudt i høysikkerhetsfengselet, men også dette lot de være å rapportere. To av dem skal også ha utvekslet tekstmeldinger med den innsatte når de ikke var på jobb.

Alle tre nekter straffeskyld.  Likevel innrømmet en av de kvinnelige ansatte i avhør med politiet at hun sto vakt utenfor den innsattes celle mens paret var der. En av de andre innrømmer at hun kom over paret mens de hadde sex.

Den innsatte, Brian McBride, sonet en livstidsdom i fengselet for flere voldtekter og voldsepisoder.

Fant kjærlighetsbrev Forholdet ble avslørt da andre betjenter gikk igjennom cella til McBride den 25. september 2009. I en pose med sukker fant de mobiltelefonutstyr, flere dokumenter, lapper med telefonnummer, et bilde av en Cosford som en sykpleier og et usignert kjærlighetsbrev.

I retten fortalte Cosford at den innsatte hadde tvunget henne til å skrive kjærlighetsbrevet, og hadde tilbudt henne å betale ned lånet på leiligheten hennes. Hun fortalte også at han tvang henne til å skrive SMSene, noe påtalemyndigheten bestrider.

- Jeg prøver å ringe, er opptatt. D kommer snart hjem. Jeg kan nesten ikke tro hvordan vi holder på, spesielt i morges. Vi må være veldig forsiktig, jeg prøver å ringe senere. Kjærlighet og klemmer fra meg, sto det i en av meldingene som ble lest opp i retten. «D» skal være Cosfords ektemann.

Cosford nekter for å ha hatt en seksuelt forhold med McBride.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media