Stockholm-drap var trolig hevnoppgjør

En mann ble skutt og drept i en pub på Sødermalm i Stockholm i går kveld. Politiet sier drapet var en «ren henrettelse».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn tok seg inn i den fullsatte puben Broder Tuck og gikk fram til en mann som satt alene ved et bord. En av gjerningsmennene tok fram et automatvåpen og drepte offeret med et tyvetalls skudd.

Full panikk brøt ut i den fullsatte puben da skuddene falt. Folk slengte seg på gulvet og forsøkte å beskytte seg med stoler.

Ifølge et vitne som TT snakket med var offeret en mann i trettiårsalderen. Vitnet rakk å veksle noen ord med ham før han ble kjørt til Sødersykehuset. Like etterpå opplyste politiet at mannen var død av skadene.

De to gjerningsmennene sprang fra puben etter skytingen og hoppet inn i to ventende biler som forsvant fra stedet. Hele Gøtgatan der puben ligger, ble sperret av og et stort politioppbud satt inn i jakten på gjerningsmennene.

Hevnoppgjør

Ifølge politiet er den drepte av jugoslavisk opphav. Han var allrede kjent hos politiet. Politiets utrykningssjef Kurt Hansson bekreftet torsdag kveld at offeret vanket i de samme kretser som serberen Dragan Joksovic, som ble drept på Solvalla tidligere i år. Joksovic drev en innbringende kriminell virksomhet i Stockholm. Drapet på ham fikk den jugoslaviske militslederen og drapsmannen «Arkan» til å true med å slakte ned svensker både i Sverige og i Jugoslavia.

Det hele ser ut til å ha utviklet seg til et blodig oppgjør i den svenske hovedstadens underverden. Politet anser da også torsdagens drap som en «ren henrettelse».

- Det virker som denne måten å gjøre opp på heller er regel enn unntak, sa Kurt Hansson.

Blodspor

Politet har funnet blodspor langs fluktruten fra puben i Gøtgatan til Ølandsgatan, og mye tyder på at en av gjerningsmennene også ble skadd under skytingen. Ifølge politiet var drapsofferet selv ikke bevæpnet, og mannen som skjøt skal ha oppført seg «urolig» under hendelsen.

Ifølge politiets pressetalsmann Bjørn Pilblad ble letingen etter gjerningsmennene konsentrert til området rundt puben, men det ble også satt opp veisperringer.

(NTB-TT)

LIKVIDERT: