Stockholm-drap var trolig hevnoppgjør

En mann ble skutt og drept i en pub på Sødermalm i Stockholm i går kveld. Politiet sier drapet var en «ren henrettelse».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To menn tok seg inn i den fullsatte puben Broder Tuck og gikk fram til en mann som satt alene ved et bord. En av gjerningsmennene tok fram et automatvåpen og drepte offeret med et tyvetalls skudd.

Full panikk brøt ut i den fullsatte puben da skuddene falt. Folk slengte seg på gulvet og forsøkte å beskytte seg med stoler.

Ifølge et vitne som TT snakket med var offeret en mann i trettiårsalderen. Vitnet rakk å veksle noen ord med ham før han ble kjørt til Sødersykehuset. Like etterpå opplyste politiet at mannen var død av skadene.

De to gjerningsmennene sprang fra puben etter skytingen og hoppet inn i to ventende biler som forsvant fra stedet. Hele Gøtgatan der puben ligger, ble sperret av og et stort politioppbud satt inn i jakten på gjerningsmennene.

Hevnoppgjør

Ifølge politiet er den drepte av jugoslavisk opphav. Han var allrede kjent hos politiet. Politiets utrykningssjef Kurt Hansson bekreftet torsdag kveld at offeret vanket i de samme kretser som serberen Dragan Joksovic, som ble drept på Solvalla tidligere i år. Joksovic drev en innbringende kriminell virksomhet i Stockholm. Drapet på ham fikk den jugoslaviske militslederen og drapsmannen «Arkan» til å true med å slakte ned svensker både i Sverige og i Jugoslavia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer