Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stockholm-terrorist angrepet i fengselet

Medfange brøt seg inn på Rakhmat Akilovs celle.

ANGREPET PÅ CELLA: Rakhmat Raimovich Akilov (40) fra Usbekistan soner livstidsstraff i Sverige etter å ha blitt dømt for terroraksjonen i Stockholm, i april. Foto : Privat
ANGREPET PÅ CELLA: Rakhmat Raimovich Akilov (40) fra Usbekistan soner livstidsstraff i Sverige etter å ha blitt dømt for terroraksjonen i Stockholm, i april. Foto : Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juni ble Rakhmat Akilov (40), opprinnelig fra Usbekistan, dømt for å ha utsatt 144 mennesker for risiko for død eller alvorlig skade i Stockholm i april.

Nå er usbekeren, som fikk avslag på asyl i Sverige i forkant av terroren, angrepet på fengselscella si, melder SVT.

Akilov sitter på det sterkt bevoktede fengselet Kumla. Men fengselet var ikke sikrere enn at en 24-årig medfange klarte å komme seg inn på Akilovs rom og slå ham med en rekke slag. De to holdes nå isolert fra hverandre.

Hendelsen skjedde i forrige uke. Medfangen kom seg inn på den terrordømte usbekerens celle mens døra var åpen. Han stengte døra, og folk utenfor hørte raskt skrik og smell.

Akilov fikk livstidsstraff i fengsel etter terrorhandlingen i Drottninggatan i Stockholm.