Stockholm trues av eksplosjon

De farlige gassene er i ferd med å blåse bort fra Stockholms sentrum. Men politiet holder fremdeles et stort område avsperret, etter at en trailer full av gasol og propan sprang lekk i dag morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere beboere ved Vregrundsgatan i Stockholm lever nå i frykt for hva som vil skje dersom traileren med den eksplosive gassen skulle antenne. Politiet har evakuert området og advarer folk innendørs fra å gå nær yttervegger og vindu. Nesten hundre personer er også evakuert fra leilighetene nærmest traileren, melder Dagens Nyheter. Gassen er svært eksplosiv, men i høye konsentrasjoner er den også giftig.

Trafikkstopp

Tusenvis av mennesker er berørt av alarmen i Stockholm. T-banen og all trafikk i området er stengt, og politiet planlegger nå å evakuere flere leiligheter. Folk som bor i området har blitt varslet i meldinger på radio og TV, og alle oppfordres til å følge med i media.

Sprøyter på vann

Politiet hadde i formiddag ennå ikke fått kontroll over situasjonen, men det er noen hundre politifolk og helsepersonell i området. Politiet sprøyter vann over gassen, og eksperter er hentet inn for å finne ut hvordan gassen på best mulig måte kan stoppes.

- Brannforsvaret er nå inne for å forsøke å tette gasslekkasjen og man har eksperter her som vurderer situasjonen fortløpende, sier politiets pressetalsmann Claes Cassel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer