Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stockholm trues av eksplosjon

De farlige gassene er i ferd med å blåse bort fra Stockholms sentrum. Men politiet holder fremdeles et stort område avsperret, etter at en trailer full av gasol og propan sprang lekk i dag morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere beboere ved Vregrundsgatan i Stockholm lever nå i frykt for hva som vil skje dersom traileren med den eksplosive gassen skulle antenne. Politiet har evakuert området og advarer folk innendørs fra å gå nær yttervegger og vindu. Nesten hundre personer er også evakuert fra leilighetene nærmest traileren, melder Dagens Nyheter. Gassen er svært eksplosiv, men i høye konsentrasjoner er den også giftig.

Trafikkstopp

Tusenvis av mennesker er berørt av alarmen i Stockholm. T-banen og all trafikk i området er stengt, og politiet planlegger nå å evakuere flere leiligheter. Folk som bor i området har blitt varslet i meldinger på radio og TV, og alle oppfordres til å følge med i media.

Sprøyter på vann

Politiet hadde i formiddag ennå ikke fått kontroll over situasjonen, men det er noen hundre politifolk og helsepersonell i området. Politiet sprøyter vann over gassen, og eksperter er hentet inn for å finne ut hvordan gassen på best mulig måte kan stoppes.

- Brannforsvaret er nå inne for å forsøke å tette gasslekkasjen og man har eksperter her som vurderer situasjonen fortløpende, sier politiets pressetalsmann Claes Cassel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!