Stockholms-gjeng slo offer med hammer

- Det var svært brutalt.

BRÅK: Høyreekstreme har forsøkt å utnytte situasjonen i Stockholm til å lage bråk. Politiet slo raskt ned på forsøkene. Foto: AP / Fredrik Persson / NTB scanpix
BRÅK: Høyreekstreme har forsøkt å utnytte situasjonen i Stockholm til å lage bråk. Politiet slo raskt ned på forsøkene. Foto: AP / Fredrik Persson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svensk politi aksjonerte flere steder i Stockholm natt til søndag og pågrep 35 personer. Det ble meldt om en rekke bilbranner i forstedene, men ifølge politiet gikk det likevel roligere for seg enn de siste netter.

På Telefonplan i forstaden Midtsommarkransen sør for Stockholm sentrum ble tolv personer pågrepet.

Ifølge politiet var gruppen utstyrt med flere våpen og planla voldsbruk. Politiet knytter dem til opptøyene.

Ungdommer, mange av dem med innvandrerbakgrunn, har den siste uka satt fyr på biler og bedrevet hærverk i en rekke av Stockholms forsteder.

Høyreekstremister og fremmedfiendtlige har på sin side dannet borgervernlignende grupper for å ta opp kampen mot bråkmakerne.

Masker og våpen Det er ikke kjent hvilken av de to gruppene de tolv som ble pågrepet ved en T-banestasjon på Telefonplan lørdag kveld tilhørte.

Senere på natten ble ytterligere fire personer pågrepet i forstaden Fittja, mistenkt for å planlegge voldelige aksjoner.

- I bilen hadde de masker og utstyr for å slåss og skade folk med, forteller politiets pressetalsmann Albin Näverberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.