OPEN STOCKHOLM: Stockholms innbyggere åpner sine hjem etter angrepet i ettermiddag. Foto: Fredrik Sandberg/TT News Agency via REUTERS / NTB Scanpix
OPEN STOCKHOLM: Stockholms innbyggere åpner sine hjem etter angrepet i ettermiddag. Foto: Fredrik Sandberg/TT News Agency via REUTERS / NTB ScanpixVis mer

Stockholms innbyggere åpner sine hjem for de som er rammet av angrepet

#OpenStockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En lastebil kjørte litt før klokka 15 inn i en folkemengde i Stockholm.

- Sverige har blitt angrepet. Alt tyder på at det er et terrorangrep, sier statsminister Stefan Löfven, skriver Expressen.

Situasjonen er foreløpig uoversiktlig, men det meldes så langt om fire døde personer. antalle skadde personer varierer mellom 12 og 15. En person er også etterlyst av politiet.

Umiddelbart etter angrepet ble store deler av sentrum stengt av, og både busser, tog og T-baner ble stoppet.

Mange som befant seg i bykjernen er dermed strandet, flere langt hjemmefra. Men nå tilbyr en rekke av byens innbyggere både husrom og selskap for de som ikke kommer seg hjem, og kanskje er redde.

Under emneknaggen #OpenStockholm åpner folk sine hjem, og tilbyr til og med å hente de som er rammet og ikke vet hvor de skal ta veien.

Flere hundre har spredd emneknaggen og oppfordret andre til å åpne sine hjem. Liknende initiativ ble også koordinert etter angrepene i Paris og Brüssel.