Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stockholms OL-komite granskes

Den svenske riksadvokaten skal granske om den svenske OL-komiteen brukte bestikkelser da de søkte om å arrangere OL i Stockholm i 1997. I går ble det klart at komiteen betalte 1,5 millioner kroner for å blidgjøre afrikanske IOC-ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske statsadvokaten tar gårsdagens avsløring om mulige bestikkelser av afrikanske IOC-medlemmer svært alvorlig. I dag bestemte Christer van der Kwast at avtalen mellom den svenske OL-komiteen (SOK) og flere afrikanske land skal granskes.

- Dette er en forhåndsgrqanskning for å se om det er grunn til å tro at det har skjedd et lovbrudd, sier van der Kwast til Expressen.

Avtale til 1,5 millioner

Avtalen SOK skal ha inngått lot Kenya, Swaziland, Togo, Uganda og Zimbabwe sende idrettsmenn til et treningssenter utenfor Stockholm - gratis.

Det var afrikanerne som tok initiativet til avtalen, som var verdt 1,5 millioner kroner. Kampanjelederne var svært oppsatt på å få afrikanernes støtte.

Det er altså ingen formell etterforskning som skal gjennomføres.

- Jeg må få vite mer nøyaktig hva som har skjedd, sier van der Kwast til nyhetsbyrået TT.

Også politikerne i Stockholm kommune krever nå å få alle kort på bordet.

Flertallet i kommunestyret vil ventelig gå inn for et forslag om å la revisorer gå gjennom OL-selskapets regnskaper for å finne eventuelle ulovligheter. Revisjonen vil også inngå i riksadvokatens gransking.

I Sverige har bestikkelser en strafferamme på to års ubetinget fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media