Stockholmspolitiet jakter på tre menn

Tre menn er i søkelyset etter drapet på en 53 år gammel nordmann. Fredag morgen ble mannen funnet død i en varebil i Snättringe utenfor Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi forsøker å komme i kontakt med to i dentifiserte svenske menn, samt en til som vi ennå ikke vet hvem er, sier pressetalsmann Bjørn Philblad i Stockholmspolitiet.

Mennene ble filmet av et videokamera på en bensinstasjon da de leide en tilhenger like før innbruddet i nordmannens varebil. Mennene har status som vitner, men er ennå ikke avhørt.

Ble iakttatt

- Det vi vet er at 53-åringen hadde en varebil full av sigaretter, og at det for to uker siden var et innbrudd i varebilen. Tyvene tok da med seg et stort parti med sigaretter, sier Philblad. Han bekrefter at politiet har mottatt tips om at 53-åringen har vært innblandet i sigarettsmugling. Nordmannen ble skutt i halsen.

En nabo iakttok en bil med en utleietilhenger den natten sigarett-innbruddet skal ha skjedd. Nordmannens polske samboer har fortalt politiet at samboeren hadde tatt registreringsnummeret på utleietilhengeren, og på denne måten funnet ut hvem som leide tilhengeren.

- Ved hjelp av videokameraet på bensinstasjonen har vi klart å identifisere de to mennene, sier Philblad.

Lagerlokale

Politiet prøver fortsatt å få tak i personer som kan vite mer om det som skjedde med nordmannen.

Det var svært lite blod i varebilen der 53-åringen ble funnet drept. Politiet har derfor en teori om at nordmannen ble drept på et annet sted, sannsynligvis et halvt døgn før han ble funnet fredag morgen.

Samboeren, som er bosatt i en forstad sør for Stockholm, er avhørt som vitne i saken. Hun frykter for sitt eget liv, og har flyttet til en hemmelig adresse og er under politibeskyttelse.

Den polske kvinnen har et firma som driver med møbeltransport, og nordmannen skal ha vært ansatt som rådgiver i dette firmaet.

Ifølge den svenska avisen Aftonbladet undersøkte politiet fredag kveld et lagerlokale som tilhører samboerens firma, men der ble det ikke funnet verken sigaretter eller blodspor.

(NTB)