Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stocktalk engasjerer Jon Bing

Nettforumet Stocktalk engasjerer Jon Bing for å få en uavhengig vurdering av om selskapets praksis med å utlevere brukernes IP-adresser til Kredittilsynet strider mot personvernet, skriver Nettavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftenposten skrev mandag at Kredittilsynet har fått overlevert IP-adressene til flere brukere av diskusjonsforumet. Kredittilsynet har bedt om adressene etter mistanke om kursmanipulasjon.

Alle datamaskiner som er koblet til internett har en IP-adresse, og adressen kan bidra til å identifisere anonyme brukere.

Mange av tjenestens brukere har reagert sterkt på diskusjonsforumets utleveringer, og dette er bakgrunnen for at Stocktalk nå har engasjert Jon Bings firma Bing & Partners for å vurdere om praksisen strider mot personvernet. Jon Bing er professor i rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo.

-Vi ønsker å få en vurdering fra en uavhengig advokat, og Bing & Partners har takket ja til å komme med betraktninger rundt personvernspørsmålet, forteller web-produktsjef Svend Egil Larsen til Nettavisen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media