Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoke-talent dømt til livstid for drap

Knivstakk kjæresten 60 ganger på fest.

DREPTE KJÆRESTEN: Stoke-spilleren Andrew Hall er dømt til livstid i fengsel etter at han drepte kjæresten Megan-Leight Peat med gjentatte knivstikk. Foto: NTB Scanpix
DREPTE KJÆRESTEN: Stoke-spilleren Andrew Hall er dømt til livstid i fengsel etter at han drepte kjæresten Megan-Leight Peat med gjentatte knivstikk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Andrew Hall (18) som står tiltalt for drapet på sin 15 år gamle kjæreste tidligere i år, erkjente i dag straffskyld for drap i Luton Crown Court, melder Sky News.

Hall spilte for Stokes U18-lag sist sesong, og ble nylig tilbudt ny kontrakt med U21-laget til Premier League-klubben. Under rettsforhandlignene kom det fram at han var nær å skrive sin første profesjonelle kontrakt med «The Potters».

18-åringen innrømmer å ha knivstukket Megan-Leigh Peat 60 ganger i hodet, nakken og brystet med en brød- og en grønnsakskniv i et hus i Ampthill, Bedfordshire 9. juni.

Peat døde av skadene og etter å ha mistet store mengder blod. Kort tid etter ble kjæresten pågrepet av politiet, mistenkt for å stå bak drapet.

Nå er han dømt til livsvarig fengsel med en minstetid på ti år for ugjerningen.

- Megan Peat vil aldri oppleve gleden over eksamensresultater, muligheten til å ta høyere utdanning eller kanskje være forlover i bestevenninnens bryllup eller bursdagsfest på 18-årsdagens hennes. Dine hender endte livet hennes i en alder av 15 år. Bare du kommer til å vite hvorfor du gjorde som du gjorde den kvelden, og hva som drev deg til dette grusomme angrepet. Det er tydelig at du var sjalu på hennes uskyldige vennskap med andre, sa dommer Richard Foster til Hall i rettssalen, ifølge Sky News.

Sjalusi Aktor Iain Wicks fortalte under bevisførselen at på drapskvelden at paret hadde vært ute sammen med venner på puben Bumble Bee i Flitwick der de hadde sett en EM-kamp. Paret hadde begynt å krangle om Halls sjalusi, et stadig tilbakevendende problem gjennom det ni måneder lange forholdet.

Peat fortalte venner at «hun ikke orket mer» og at hun var «redd» etter all kranglingen før hun forlot så puben og dro hjem til moren og stefaren. Men etter at diskusjonene fortsatte på SMS, bestemte Peat seg for å oppsøke Hall på en annen pub, White Hart i Ampthill, for å skvære opp.

Aktor Wicks sa at den siste observasjonen av paret sammen var da de forlot puben hånd i hånd med nøklene til et tomt hus, som tilhørte en venn.

Hall ble så sett en time seinere da han returnerte til White Hart dekket i blod, hvorpå han tilsto overfor dørvaktene at han trolig hadde drept kjæresten.

- Ekstremt angrende Peat ble funnet av politiet liggende i en blodpøl i huset. Ved siden av henne lå de to knivene som ble brukt i overfallet. Hall var anslått å ha en promille to og en halv ganger høyere enn den tillate grensa for bilkjøring, som er 0,8 i Storbritannia.

- Mr. Hall er ekstremt angrende. Han forstår hvilke ekstreme påkjenninger og sorg han har forårsaket familien hennes. Han kan ikke begripe hvordan han kunne miste kontrollen i det omfanget han gjorde, sier Halls forsvarer, Peter McCartney.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media