- Stokkan-Grande må beklage

AUF-lederen mener flyktinge-uttalelsen er respektløs og arrogant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går kom APs innvandringspolitiske talsmann, Arild Stokkan-Grande, med harde utfall mot de afghanske flyktningene som som har gått fra Trondheim til Oslo i protest mot vedtaket om hjemsendelse.

- Når disse guttene har klart å komme seg fra Trondheim til Oslo på egne bein, så er de sterke nok til å gå videre ned til Afghanistan og delta i gjenoppbyggingen og motstandskampen der, sa Stokkan-Grande til avisa Klassekampen.


Rystet
I dag går AUF-leder Martin Henriksen hardt ut mot sin egen partifelle:


- Jeg mener at uttalelsen er sleivete og respektløs. Jeg regner med at det er en glipp. Hvis ikke viser det stor arroganse, sier AUF-lederen til Dagbladet.no.

Henriksen sier mange unge AP-medlemmer er provosert over at partifellen uttrykker et sånt aggresjonsnivå.

- Jeg mener viktige ledere i et stort parti ikke kan si sånne ting, sier Henriksen.


Forstår ikke
Henriksen sier også at han ikke forstår uttalelsen om at afghanerne bør dra hjem og drive motstandskamp i Afghanistan. Norge er en del av den omstridte koalisjonen som har vært i Afghanistan siden 2001 - og deler av motstandskampen i landet er rettet mot disse styrkene.

- Hvem skal man i såfall drive motstandskamp mot? Har vi nå en politikk her i landet hvor vi sender sivile tilbake til krigshandlinger, spør AUF-lederen.

SKAPER SPLID: 
Afghanerne som demonstrerer på plenen foran Stortinget. I går sa Arild Stokkan-Grande at de er sterke nok til å gå videre ned til Afghanistan og delta i gjenoppbyggingen og motstandskampen der. Foto: Scanpix
SKAPER SPLID: Afghanerne som demonstrerer på plenen foran Stortinget. I går sa Arild Stokkan-Grande at de er sterke nok til å gå videre ned til Afghanistan og delta i gjenoppbyggingen og motstandskampen der. Foto: Scanpix Vis mer

Han mener det virker som om Stokkan-Grande prøver å konkurrere med retorikken til Frp.


- Bør beklage
- Jeg opplever at vi i AP har vært enige i å ha en positiv grunnholdning til innvandring og det flerkulturelle samfunnet. Dette utspillet bryter med dette. I denne saken er det ikke AUF som gjør opprør eller er i mindretall.

- Stokkan-Grande bør unnskylde, sier Henriksen.

- Stokkan-Grande må beklage
BER OM BEKLAGELSE: AUF-leder Martin Henriksen mener Stokkan-Grande er arrogant og respektløs.
- KONKURRERER MED FRP: Det mener partifellen om Arild Stokkan-Grande.