Stoler blindt på Veronica

FROGNER (Dagbladet.no): Veronica Orderuds venninne lar den trippeldrapssiktede sitte barnevakt for hennes barn. - Det hadde jeg ikke latt henne gjøre hvis jeg hadde trodd hun stod bak drapene, forteller 26-åringen i Nes herredsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veronica Orderud og venninnen har kjent hverandre siden høsten 1995 da de møttes på veterinærhøgskolen. Høsten 1996 utviklet studentene et vennskap som er sterkt den dag i dag. I dag vitnet venninnen i retten.

26-åringen beskriver den siktede som en morsom jente med godt humør. En venninne som hun går på ridekurs sammen med, på restauranter og handleturer.

- Jeg kjenner henne godt. Vi snakker om alt. Det er det som er så godt med Veronica - en kan åpne seg om alt. Jeg kan ikke tro at hun kan holde noe slikt skjult, sier venninnen med hentydning til trippeldrapet.

Bekymret

Vitnet beskriver Veronica Orderuds forhold til Kristin Kirkemo Haukelands sønn som veldig bra. Ved en anledning får 26-åringen høre at Per og Veronica Orderud har vært hos advokat for å lufte tanken om å la søsterens sønn bli deres arving.

- Hun var voldsomt glad i ham og tok seg av ham.

- Var det noen spesiell grunn for det, lurer aktor Jørn S. Maurud.

26-åringen forteller at Veronica Orderud mener at søsteren ikke tok seg godt nok av sønnen. At narkotikabruk førte til mangel på stabilitet og omsorgssvikt.

- Han var observert springende i gata med bare bleier. Han grein masse og finn ingen oppmerksomhet. Kristin var ute hele natta og sov om dagen, sier venninnen.

I tillegg til at Veronica Orderud brukte mye tid til å bekymre seg for Kirkemo Haukelands sønn, tok også konflikten mellom hennes skilte foreldre mye tid.

- Veronica ble sittende i midten. Når den ene hadde vært stygg mot den andre, så ringte de og beklaget seg. Hun ble sittende i midten, forteller 26-åringen.

Dette gikk ifølge vitnet ut over venninnens eksamener, og Veronica Orderud tok et års permisjon for å komme seg 'opp igjen'.

Venninnen fortalte også at Veronica Orderud hadde et heller anstrengt forhold til sin svigerfar.

- Veronica var ikke særlig glad i svigerfaren. Hun syntes Kristian maste mye på Per, sier venninnen.