Stoler blindt på Veronica

FROGNER (Dagbladet.no): Veronica Orderuds venninne lar den trippeldrapssiktede sitte barnevakt for hennes barn. - Det hadde jeg ikke latt henne gjøre hvis jeg hadde trodd hun stod bak drapene, forteller 26-åringen i Nes herredsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Veronica Orderud og venninnen har kjent hverandre siden høsten 1995 da de møttes på veterinærhøgskolen. Høsten 1996 utviklet studentene et vennskap som er sterkt den dag i dag. I dag vitnet venninnen i retten.

26-åringen beskriver den siktede som en morsom jente med godt humør. En venninne som hun går på ridekurs sammen med, på restauranter og handleturer.

- Jeg kjenner henne godt. Vi snakker om alt. Det er det som er så godt med Veronica - en kan åpne seg om alt. Jeg kan ikke tro at hun kan holde noe slikt skjult, sier venninnen med hentydning til trippeldrapet.

Bekymret

Vitnet beskriver Veronica Orderuds forhold til Kristin Kirkemo Haukelands sønn som veldig bra. Ved en anledning får 26-åringen høre at Per og Veronica Orderud har vært hos advokat for å lufte tanken om å la søsterens sønn bli deres arving.

- Hun var voldsomt glad i ham og tok seg av ham.

- Var det noen spesiell grunn for det, lurer aktor Jørn S. Maurud.

26-åringen forteller at Veronica Orderud mener at søsteren ikke tok seg godt nok av sønnen. At narkotikabruk førte til mangel på stabilitet og omsorgssvikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer