Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Stoler ikke en døyt på retts­systemet i Norge

Den tiltalte moren risikerer 15 års fengsel etter at datteren Angelica (13) døde av avmagring. Hun mener seg forfulgt av politi og påtalemakt.

GAVE: Den 46-årige tiltalte kvinnen forteller at steinen hun holder, var en gave fra Angelica på en morsdag for noen år tilbake. Foto: John T. Pedersen
GAVE: Den 46-årige tiltalte kvinnen forteller at steinen hun holder, var en gave fra Angelica på en morsdag for noen år tilbake. Foto: John T. Pedersen Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet): - Det har vært en konstant heksejakt.

Den 46-årige kvinnen som er tiltalt for grov mishandling og omsorgssvikt slik at datteren Angelica (13) døde av avmagring, sitter ved kjøkkenbordet hjemme i Drammen og snakker følelsesladd om livet etter nyttårsaften 2015. Hun uttrykker null tiltro til politi og påtalemakt.

- Jeg stoler ikke en døyt på rettssystemet i Norge, sier hun.

Mandag skal 46-åringen møte i retten på Gjøvik - igjen. Hovedforhandlingen skulle vært unnagjort i fjor vår, men ble utsatt etter at den diabetessyke kvinnen kollapset på grunn av føling etter to dager.

Veide 21,7 kilo

I romjula 2015 må Angelica regelrett ha svunnet hen på familiehytta på Beitostølen, dit hun og moren hadde flyttet knappe tre måneder tidligere. Da ambulansepersonellet ankom nyttårsaften, veide den anoreksisyke jenta 21,7 kilo og hadde en kroppsmasseindeks (BMI) på 8,8. Hun veide 41,2 kilo fire måneder tidligere, ved siste veiing hos fastlegen.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?