Trumps partifeller

Stoler ikke på egen Russland-etterretning

Republikanerne i Representantenes hus benekter sammensvergelse mellom Russland og Trump-leiren

INGEN SAMMENSVERGELSE: USAs president, Donald Trump, hevder hardnakket at hans medarbeidere ikke var i noen sammensvergelse med Russlands president Vladimir Putin for å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016. Foto: AP Photo/Evan Vucci, File
INGEN SAMMENSVERGELSE: USAs president, Donald Trump, hevder hardnakket at hans medarbeidere ikke var i noen sammensvergelse med Russlands president Vladimir Putin for å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016. Foto: AP Photo/Evan Vucci, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Republikanerne i Representantenes hus har kommet til motsatt konklusjon av etterretningsorganisasjonene de selv fører tilsyn med. De medgir at Russland forsøkte å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016.

Men i motsetning til etterretningsorganisasjonene hevder de at det ikke finnes bevis for at Russlands president, Vladimir Putin forsøkte å hjelpe Donald Trump med å vinne det amerikanske presidentvalget i 2016. Republikanerne i etterretningskomiteen hevder også at de ikke har funnet beviser for at det har foregått noen form for sammensvergelse mellom Russland og Trump-leiren.

Dermed trår de støttende til og gir uttrykk for samme synspunkt som Trump selv har gjentatt i lang tid.

- Ikke spionthriller

- Vi fant ingen beviser for en sammensvergelse. Vi fant kanskje noen dårlige vurderinger og upassende møter. Men bare Tom Clancy eller Vince Flynn eller noen andre som dem kunne tatt denne rekken av utilsiktede kontakter og flette dem sammen til en form for fiksjon og gjøre det til en spennende spionthriller, sier republikaneren Mike Conaway fra Texas, som har ledet Russland-etterforskningen i komiteen, ifølge New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer