Stoler ikke på garantiene fra Jens

SV tar dissens i regjeringen. Er usikre på direktivet.

GIR KRISTIN STYRKE: - Vi ga Kristin ei flaske tran sånn at hun skal få enda mer krefter til å sloss mot Tjenestedirektivet, sier Jens Kihl fra Ungdomsalliansen mot Tjenestedirektivet. Ungdommene demonstrerte i utenfor SVs landsstyremøte. De mener dissens ikke er nok. Foto: Ungdomsalliansen mot Tjenestedirektivet
GIR KRISTIN STYRKE: - Vi ga Kristin ei flaske tran sånn at hun skal få enda mer krefter til å sloss mot Tjenestedirektivet, sier Jens Kihl fra Ungdomsalliansen mot Tjenestedirektivet. Ungdommene demonstrerte i utenfor SVs landsstyremøte. De mener dissens ikke er nok. Foto: Ungdomsalliansen mot Tjenestedirektivet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg fortalte i dag at Arbeiderpartiet vil innføre EUs tjenestedirektiv og det er dermed flertall i Stortinget.

Men innad i regjeringen er det full splid. SV sier nei til EUs tjenestedirektiv og vil i likhet med Sp dissens i regjeringens behandling av saken. Partileder Kristin Halvorsen sier det avgjørende for partiet er usikkerheten. - Det er knyttet altfor stor usikkerhet til hvordan denne praksisen vil bli i framtiden og EU-domstolen vil ha stor innflytelse på dette. Vi vil leve etter føre var-prinsippet, sier Halvorsen til Dagbladet.no.

Bedre flyt Hun gikk i formiddag på talerstolen til SVs landsstyremøte for å få støtte til SV-statsrådenes ønske om å ta dissens i regjeringen på dette spørsmålet. Rungende applaus ga klart svar på at partiet står bak henne på dette.

- Jeg har sagt til våre partnere i regjeringen at jeg vil vurdere dette sammen med landsmøte. Det er viktig at vi konkluderer i fellesskap, det er viktig at landsstyret støtter det SV'erne i regjeringen anbefaler og det er at dette direktivet ikke implementeres, sier Kristin Halvorsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.