Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoler ikke på regjeringen i kraftlinjesaken

Høyre og Venstre lover sjøkabel over fjordene på Sunnmøre.

 STORFJORDEN: Mellom de to nesene i henholdsvis Ørskog og Sykkylven kommune skal det ene luftspennet gå. Inn her seiler cruiseskipene som skal til Geiranger. Foto: Arild Solberg.
STORFJORDEN: Mellom de to nesene i henholdsvis Ørskog og Sykkylven kommune skal det ene luftspennet gå. Inn her seiler cruiseskipene som skal til Geiranger. Foto: Arild Solberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Venstres Gunnar Kvassheim stoler ikke på regjeringen i kraftlinjestriden på Sunnmøre.

- Vil dette bety nok et miljøtap for SV? spør Kvassheim.

Dagbladet skrev lørdag om planene om en kjempekraftlinje som vil strekke seg fra Ørskog på Sunnmøre til Sogndal i Sogn og Fjordane. Planene er omstridt, for kraftlinja vil strekke seg over tre sunnmørske fjorder i en og samme kommune, som utgjør inngangsportalen til verdensarvområdet og turistperlen Geiranger. Innbyggerne ønsker sjøkabel, noe NVE har ment er for dyrt.

Erik Solheim sa til Dagbladet at han vil kjempe mot kraftlinja, men Kvassheim viser til at regjeringen er delt i saken. Nå overbyr Venstre og Høyre hverandre i saken.

- Sp-leder Liv Signe Navarsete sier hun vil bygge den ut slik den er prosjektert. Ap i Møre og Romsdal har også vært tydelige på at de vil ha kraftlinjen slik den er prosjektert. Venstre har tatt et tydelig standpunkt mot utbygging av denne linja, påpeker Gunnar Kvassheim, som leder energi- og miljøkomitéen på Stortinget.

IMOT KRAFTLINJA: Venstres miljøpolitiske talsmann, Gunnar Kvassheim. Foto: SCANPIX.
IMOT KRAFTLINJA: Venstres miljøpolitiske talsmann, Gunnar Kvassheim. Foto: SCANPIX. Vis mer

Høyres Peter Skovhold Gitmark sier:

- Dette er en sak Høyre har kjempet mot lenge. Vi vil ha linjen kablet på deler av strekningen, og spesielt den som er planlagt over selve fjorden.

- Kommer Høyre i regjering, vil deler av linjen kables og vi vil verne en av våre fremste turistattraksjoner, lover Gitmark.

LOVER KABEL: Peter S. Gitmark, Høyres miljøpolitiske talsmann. Foto: SCANPIX.
( H ) Vest-Agder. 
Foto : Lise Åserud / SCANPIX
LOVER KABEL: Peter S. Gitmark, Høyres miljøpolitiske talsmann. Foto: SCANPIX. ( H ) Vest-Agder. Foto : Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling