Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stoler på at KrF ikke lager en regjeringskrise

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) utelukker at hans parti blir sittende hvis Sylvi Listhaug må gå av. Han tror ikke KrF våger å felle regjeringen nå.

FELLER IKKE: Ketil Solvik-Olsen sier han ikke tror KrF tør å felle regjeringen. Foto: NTB scanpix
FELLER IKKE: Ketil Solvik-Olsen sier han ikke tror KrF tør å felle regjeringen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg stoler på at KrF tar ansvar og ikke lager en regjeringskrise basert på en Facebook-oppdatering, sier Solvik-Olsen til Stavanger Aftenblad.

Han går langt i å antyde at Listhaug ikke kommer til å gå av fordi forslaget ikke vil få flertall hvis det blir stemt over.

Han kommenterer også hvordan Listhaug-saken preger arbeidet i regjeringen.

- Dette skaper støy som krever tid, særlig for finansministeren, statsministeren og Sylvi Listhaug selv, sier han.

Ketil Solvik-Olsen er også 2. nestleder i Fremskrittspartiet.

- Ikke akseptabelt

Partiets parlamentariske leder, Hans Andreas Limi, gikk tidligere lørdag ut og sa at det ikke ville være akseptabelt at Listhaug bytter departement.

- Det er ikke Ap eller Støre som styrer sammensetningen i vår regjering. Listhaug gjør en utmerket jobb og har ikke gjort noe feil i forhold til Stortinget. Hun har beklaget, beklagelsen burde vært akseptert, sa Limi til VG.

Hareide vil ha bytte

KrF-leder Knut Arild Hareide mener ifølge Aftenposten det ville være bra om justisminister Sylvi Listhaug bytter departement før mistillitsforslaget behandles.

KrF-leder Knut Arild Hareide skriver i en sms til avisa at han har registrert at både Sp og Ap har påpekt at mistillitsforslaget går på tilliten til Frp-statsråden som justisminister.

- Jeg vil ikke spekulere i KrFs videre håndtering som avklares mandag. Men det vil uansett være en helt annen politisk situasjon i Stortinget på tirsdag om Listhaug da sitter med et annet ansvarsområde enn hun har i dag, skriver han.

- Synes du det ville være en fordel om hun fikk en annen post før mistilliten behandles?

- Ja, det ville være en fordel, skriver Hareide.

Partiet skal mandag avgjøre hvordan de skal stille seg til mistillitsforslaget mot Listhaug. Dersom de stemmer for å felle henne, blir det flertall for det.

(NTB)

MISTILLITSFORSLAG: Rødt har fremmet et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug, men hva skjer egentlig videre nå? Vi forklarer saken på under to minutter. Video: Frida Andersen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!