Folkets dom over corona-håndteringen:

Stoler på Erna

Bare 7 prosent har liten eller ingen tillit til myndighetenes håndtering av coronaepidemien. Oppslutningen om Erna Solberg har ikke vært større på halvannet år.

STYRKET: Statsminister Erna Solberg styrker sin stilling i Ipsos' nye partbarometer for Dagbladet. Og folk flest har tillit til myndighetenes håndtering av corona-krisa. Foto: Bjørn Langsem
STYRKET: Statsminister Erna Solberg styrker sin stilling i Ipsos' nye partbarometer for Dagbladet. Og folk flest har tillit til myndighetenes håndtering av corona-krisa. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I krisetider ser vi ofte det samme mønsteret i folks politiske oppfatninger. Vi samler oss rundt det bestående, og gir støtte til de regjerende styresmaktene.

Det sier Mads Motrøen, som er ansvarlig for Ipsos' partibarometer, til Dagbladet.

Han kaller effekten «rally around the flag» og ser tre indikasjoner på denne i de politiske målingene for mars:

Oppslutningen om Erna Solberg øker, og det samme skjer for Høyres del. I tillegg viser undersøkelsen av folk har tillit til myndighetenes håndtering av corona-krisa.

Ellers viser partibarometer kraftig framgang for Senterpartiet og SV, mens Fremskrittspartiet faller som en stein og er tilbake på nivået fra før partiet brøt ut av regjeringen.Saken fortsetter under grafikken.

Har tillit

Ipsos' partibarometer for mars er gjennomført denne uka, mens Norge står midt oppe i i en unntakstilstand som landet ikke har sett maken til siden andre verdenskrig.

Ekstraspørsmålet denne gang er knyttet til virusepidemien: «Når du tar alt i betraktning, hvor stor tillit ar du til myndighetenes håndtering av corona-viruset?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer