Stoler på matmilliardærene

Rimi-Hagen tjente en milliard i fjor. Likevel tror vi at Rimi og Rema er billigst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en fersk undersøkelse fra MMI. Av alle bransjer, mener vi dagligvarebransjen best ivaretar våre interesser. Og Rema og Rimi troner øverst når vi skal velge ut fra pris.

- Ekstremt gode nyheter for oss, sier Remasjefen i Norge, Geir Petter Solstad. Han har all grunn til å glede seg. Selv om dagligvarebaronene velter seg i penger og bransjen fikk en alvorlig sprekk etter avsløringene rundt Meny-kjeden som solgte gammelt kjøtt, har tilliten bare steget de siste to årene. 57% mener de ivaretar forbrukerne i stor grad.

- Jeg er veldig overrasket over tallene og at så mange har stor tillit til dagligvarebransjen. Men det er vel fortjent. Det viser at dagligvarebutikkene har ryddet opp i skandalene på en skikkelig måte, og vunnet tiltro over flere år, sier leder av Forbrukerrådet Erik Lund-Isaksen.

Lønn: 1 milliard

Tilliten fra forbrukerne har gjort Rimi-Hagen og Rema-Reitan styrtrike. I fjor tok Stein Erik Hagen ut over en milliard i lønn, i følge skatteligningen. Han er også oppført med en pen formue på nesten 925 millioner kroner. Odd Reitan oppga en formue på 41 millioner. Selskapet hans, Reitangruppen, skal være verdt seks milliarder kroner. I fjor førte familien opp lønnsutbetalinger på nær syv millioner kroner. Det er uklart hvordan disse er fordelt mellom Reitan og hans to sønner Kjell Magnus (28) og Ole Robert (32). Yngstemann kjøpte nylig en eiendom på Nesøya utenfor Oslo til 28 millioner kroner.

- Vi er stolt av å tjene penger på å tilby billige varer, er Remasjefen Solstad kommentar.

- Gjennom mange år har vi vært forutsigbare og lover forbrukerne bare en ting; billige priser. Vi har forsøkt å være ærlig i kommunikasjonen, og slik oppfattes vi også. I tillegg har vi fantastiske kjøpmenn som har en god kontakt med kundene. Det er en vesentlig grunn til at forbrukerne stoler på oss, sier Solstad.

Verken Stein Erik Hagen eller Odd Reitan var tilgengelig for kommentar i går.

Strømleverandører sliter

Nederst på tillitsbarometeret finner vi strømleverandørene. Bare 16 prosent mener de er forbrukervennlige. Hele 57 prosent mener de ivaretar forbrukernes interesser i liten eller ingen grad.

- Spørsmålet er om strømkrisen i fjor var leverandørenes, eller værgudenes feil. Uansett årsak har forbrukerne et inntrykk av at de ikke blir ivaretatt av leverandørene. Det bør de gjøre noe med, sier direktør i MMI, Erik Dalen. Han er ansvarlig for undersøkelsen som ble fremlagt i forbindelse med Forbrukerrådets femtiårs-jubileum.

<B>HANDLER:</B> Vi stoler mest på Rema og Rimi. Begge billigkjedene har søkkrike eiere.