- Stolt av drapene

Broren til Toulouse-drapsmannen Mohamed Merah (23) sier han er stolt av lillebror.

DREPTE SJU: Mohamed Merah tok i løpet av åtte dager livet av sju mennesker i Toulouse, deriblant tre barn i alderen fire til sju år, før han ble omringet av politiet og drept etter en 32 timer lang politiaksjon. Foto: Reuters/Scanpix
DREPTE SJU: Mohamed Merah tok i løpet av åtte dager livet av sju mennesker i Toulouse, deriblant tre barn i alderen fire til sju år, før han ble omringet av politiet og drept etter en 32 timer lang politiaksjon. Foto: Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den eldre broren til seriedrapsmannen Mohamed Merah (23) sier han er stolt over brorens handlinger, opplyser politiet.

Drapsmannens eldre bror Abdelkader Merah har også innrømmet at han var til stede da skuteren Merah brukte da han utførte drapene ble kjøpt.

Han nekter imidlertid for at han visste noe om brorens planer.

Broren og hans kjæreste ble lørdag fraktet til etterretningstjenestens hovedkvarter i Paris for avhør. En dommer skal vurdere om de to skal straffeforfølges i forbindelse med 23-åringens terrorhandlinger. Spørsmålet er hvorvidt de to kan knyttes til drapsmannens handlinger.

Funnet eksplosiver Politiet har funnet eksplosiver i en bil eid av Abdelkader, ifølge politiet og den franske påtalemyndigheten. 29-åringen er allerede kjent for sikkerhetstjenesten for å ha hjulpet til med å smugle islamistiske militante inn i Irak i 2007.

Det er tidligere blitt kjent at både Mohamed og Abdelkader Merah var tilhengere av den fundamentalistiske islamske retningen salafisme.

Både broren, kjæresten hans og brødrenes mor ble pågrepet tirsdag mens drapsmannen satt omringet i en leilighet i Toulouse.

Skyldfølelse Moren skal ha blitt løslatt fredag kveld, ifølge nyhetsbyrået AFP. Morens advokat sier lørdag at hun har samvittighetskvaler og skyldfølelse.

- Hun spør seg selv om hun kunne ha forhindret dette. Hun er sint, og lurer på hvorfor sønnen gjorde dette. Hun klandrer seg selv noe, sier advokaten Jean-Yves Gougnaud.

Han sier moren frykter for sin egen sikkerhet.

- Hun frykter represalier og på grunn av dette kommer hun ikke til å dra hjem med det første, sier han.

Stor politiaksjon Merah tok i løpet av åtte dager livet av sju mennesker i Toulouse, deriblant tre barn i alderen fire til sju år, før han ble omringet av politiet og drept etter en 32 timer lang politiaksjon.

Han skal ha blitt truffet av et stort antall kuler idet han var på vei ut av et vindu i leiligheten mens han selv skjøt mot politiets spesialstyrker.

(NTB)

HYLLER LILLEBROR: Storebroren til Mohamed Merah sier han er stolt av brorens handlinger. Her føres det som trolig er broren Abdelkader Mareh (mannen med hette over hodet) eller hans kompangjong til etterretningstjenesten i Paris. Foto: AP/Christophe Ena/Scanpix
HYLLER LILLEBROR: Storebroren til Mohamed Merah sier han er stolt av brorens handlinger. Her føres det som trolig er broren Abdelkader Mareh (mannen med hette over hodet) eller hans kompangjong til etterretningstjenesten i Paris. Foto: AP/Christophe Ena/Scanpix Vis mer