- Stolt av drapene

Broren til Toulouse-drapsmannen Mohamed Merah (23) sier han er stolt av lillebror.

DREPTE SJU: Mohamed Merah tok i løpet av åtte dager livet av sju mennesker i Toulouse, deriblant tre barn i alderen fire til sju år, før han ble omringet av politiet og drept etter en 32 timer lang politiaksjon. Foto: Reuters/Scanpix
DREPTE SJU: Mohamed Merah tok i løpet av åtte dager livet av sju mennesker i Toulouse, deriblant tre barn i alderen fire til sju år, før han ble omringet av politiet og drept etter en 32 timer lang politiaksjon. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den eldre broren til seriedrapsmannen Mohamed Merah (23) sier han er stolt over brorens handlinger, opplyser politiet.

Drapsmannens eldre bror Abdelkader Merah har også innrømmet at han var til stede da skuteren Merah brukte da han utførte drapene ble kjøpt.

Han nekter imidlertid for at han visste noe om brorens planer.

Broren og hans kjæreste ble lørdag fraktet til etterretningstjenestens hovedkvarter i Paris for avhør. En dommer skal vurdere om de to skal straffeforfølges i forbindelse med 23-åringens terrorhandlinger. Spørsmålet er hvorvidt de to kan knyttes til drapsmannens handlinger.

Funnet eksplosiver Politiet har funnet eksplosiver i en bil eid av Abdelkader, ifølge politiet og den franske påtalemyndigheten. 29-åringen er allerede kjent for sikkerhetstjenesten for å ha hjulpet til med å smugle islamistiske militante inn i Irak i 2007.

Det er tidligere blitt kjent at både Mohamed og Abdelkader Merah var tilhengere av den fundamentalistiske islamske retningen salafisme.

Både broren, kjæresten hans og brødrenes mor ble pågrepet tirsdag mens drapsmannen satt omringet i en leilighet i Toulouse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer