Stolt av Watergate

32 år etter skandalen snakket «Deep Throat» for første gang ut på TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg er stolt over det Deep Throat gjorde, jeg er stolt over å være knyttet til ham, sa 92-åringen Mark Felt på Larry King Live i natt.

Intervjuet gjorde det klart at Felt ikke lenger husker detaljer fra perioden som gjorde ham historisk, da han som hemmelig kilde for reporterne Bob Woodward og Carl Bernstein i 1972-1974 bidro til Watergate-avsløringen.

Da Larry King spurte Felt om hans kone visste at han var «Deep Throat,» svarte han:

- Jeg tror hun visste, ja.

- Fortalte du henne det noen gang?

- Nei, jeg tror ikke jeg gjorde det.

Avsløringen av at president Nixons kampanjeledelse hadde stått bak innbrudd og avlytting av Demokratenes partikontor, gjorde at presidenten måtte gå av i 1974.

Woodwards hemmelige kilde har siden den gang vært en av pressehistoriens best bevarte, inntil Felt i et intervju i mai i fjor avslørte at han var kilden. Etter at hans identitet ble kjent er det blitt spekulert i at FBI-veteranen brukte lekkasjene for å hevne seg etter å ha blitt vraket til jobben som toppsjef for det mektige føderale politiet.

SKRØPLIG: Flere av gjestene bemerket at Mark Felts skantende helse, da den tidligere mektige nestlederen i FBI og Bob Woodwars legendariske hemmelige kilde til Watergate-avsløringene i går stilte på Larry King Live. Foto: Scanpix/REUTERS/CNN Larry King Live
SKRØPLIG: Flere av gjestene bemerket at Mark Felts skantende helse, da den tidligere mektige nestlederen i FBI og Bob Woodwars legendariske hemmelige kilde til Watergate-avsløringene i går stilte på Larry King Live. Foto: Scanpix/REUTERS/CNN Larry King Live Vis mer

Men Felt - som var nestleder i FBI - benektet at personlige hevnmotiver lå bak lekkasjene.

- Det er overhodet ikke riktig.

- Jeg forsøkte å få frem det jeg trodde var riktig og 100 prosent korrekt, sa han til Larry King.

Felt møtte hos King i forbindelse med lanseringen av hans selvbiografi. Men flere av gjestene i TV-studioet bemerket i går 92-åringens skrantende helse og sviktende hukommelse.

- Han var en tøff faen. Han var en som ikke ville svare på mange spørsmål, sa Bob Woodward.

- Han hadde kontroll og nå, i denne fasen av livet, har han det ikke.