Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stolt og glad Mette-Marit har blitt Master of Management

Kronprinsesse Mette-Marit har fått master-oppgaven godkjent. Men temaet for oppgaven er hemmelig.

JUBEL I FAMILIEN: Selv om kronprinsesse Mette-Marit nå kan smykke seg med en master-tittel, er det ikke det hun jubler for på dette bildet fra Norges strandvolleyball-kamp mot Brasil under London-OL. Foto:Erik Johansen / NTB scanpix
JUBEL I FAMILIEN: Selv om kronprinsesse Mette-Marit nå kan smykke seg med en master-tittel, er det ikke det hun jubler for på dette bildet fra Norges strandvolleyball-kamp mot Brasil under London-OL. Foto:Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen som overfor Dagbladet opplyser at kronprinsessen nå har fått den lenge etterlengtede tittelen Executive Master of Management.

- Nå er oppgaven sensurert og godkjent. Det betyr at hun nå har fått sin mastergrad, sier Hagen.

- Spennende periode Den 23. mai i år skrev Dagbladet at Mette-Marit to dager tidligere hadde levert inn sin master-oppgave ved Handelshøyskolen BI, etter mer motgang underveis enn de fleste har vært klar over.

- Hun var lettet og glad, sa Marianne Hagen da.

Nå er kronprinsessen, naturlig nok, enda mer fornøyd.

- Hun er glad og stolt over at hun nå er ferdig. Det har vært en spennende og lærerik periode, sier Hagen.

Hemmelig tema For kronprinsesse Mette-Marit har det vært en lang vei fram til Executive Master of Management-tittelen som hun nå kan smykke seg med. Siden 2008 har hun tatt de tre BI-kursene Ledelse, makt og mening, Consulting, og Teamledelse og lederteam.

Egentlig skulle hun ha levert inn en masteroppgave i fjor, men ga opp.
Den planlagte oppgaven om humanitære organisasjoner, kong Haakon og «servant leadership» (tjenende lederskap, red.anm.) ble rett og slett ikke bra nok til at hun var fornøyd.

Hva som ble tema for den nye masteroppgaven, vil hun ifølge Marianne Hagen ikke opplyse om offentlig.
- Hun vil ikke si noe om det, sier Hagen til Dagbladet.

- Fikk innsikt Fra før har kronprinsesse Mette-Marit eksamener i kjemi og IKT fra Universitetet i Agder (tidligere Høgskolen i Agder), og etikk ved historisk-filosofisk institutt ved Universitetet i Oslo.

Våren 2003 avla hun eksamener om utviklingsteori, flyktningkrisen og hiv/AIDS og utvikling ved School of Oriental and African Studies ved Universitetet i London. Dette var ifølge Marianne Hagen gjennomførte kurs, som ikke ga noen bestemt akademisk grad.

- Det som har vært viktig for henne, er at hun har lært og fått innsikt i temaer som interesserer henne. Dette er også temaer som er relevante når hun reiser for Norge, har Marianne Hagen tidligere forklart til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media