Stolt over å ha sendt dritt

Den 45 år gamle mannen var «glad og stolt» over å ha sendt flere brev der det norske flagget var smurt inn med hans egen avføring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-mannen er nå dømt til åtte måneders fengsel for trusler og sjikanøse mot offentlig tjenestemann. I over et år sendte han helt spesielle brev til ansatte i barnevernet, helsepersonell og en ansatt i kriminalomsorgen.

I retten sa mannen at han «er glad og stolt over det han har gjort».

Hyllet George Bush

De første brevene med avføring ble sendt 21. februar i fjor. Han sendte de fleste brevene ufrankert, slik at mottakeren måtte betale straffeporto. Gamle Oslo Barnevernstjeneste fikk de to første brevene, der han i det ene hyllet George Bush. Vedlagt brevet var et norsk flagg innsmurt med avføring. I mars og i mai i fjor sendte han ytterligere fem brev til ulike adressater. 19. juni fikk fire personer et nytt brev. En sekretær ved Ullevål sykehus, en psykolog ved en spedbarnsklinikk og en overlege ved et institutt for småbarnspsykiatri fikk brev med truende tekst.

Samme dag fikk også en overlege ved Ullevål universitetssykehus et brev: «Vedlagt nyt første henvendelse som er avføring fra min endetarm. Vel bekomme,» sto det i brevet.

-  Rasistiske brev

8. august fikk overlegen et nytt brev med avføring: «Her kommer neste dose. Vel bekomme. Deg skal jeg trakassere i mange år», het det i brevet.

Ifølge den ferske dommen fra Oslo tingrett har saken sin bakgrunn i at 45-åringen føler seg urettmessig behandlet av barnevernstjenesten og andre som utfører oppdrag på barnevernstjenestens vegne. 45-åringen erkjente i retten at han hadde gjort det han var tiltalt for.

Det ble lagt fram bilder og kopier av brev fra tiltalte til de fornærmede i saken. Retten mener at flere av brevene er rasediskriminerende. To av de mest alvorlige omfatter blant annet trusler om drap.

-  Jeg regner med at min klient vil anke dommen, fordi han mener den ikke er riktig, sier 45-åringens forsvarer, advokat Marte Svarstad Brodtkorb.

FORSVARER 45-ÅRINGEN: Advokat Marte S. Brodtkorb forsvarer mannen som sendte brevene.