Stolt over å ha sendt dritt

Den 45 år gamle mannen var «glad og stolt» over å ha sendt flere brev der det norske flagget var smurt inn med hans egen avføring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo-mannen er nå dømt til åtte måneders fengsel for trusler og sjikanøse mot offentlig tjenestemann. I over et år sendte han helt spesielle brev til ansatte i barnevernet, helsepersonell og en ansatt i kriminalomsorgen.

I retten sa mannen at han «er glad og stolt over det han har gjort».

Hyllet George Bush

De første brevene med avføring ble sendt 21. februar i fjor. Han sendte de fleste brevene ufrankert, slik at mottakeren måtte betale straffeporto. Gamle Oslo Barnevernstjeneste fikk de to første brevene, der han i det ene hyllet George Bush. Vedlagt brevet var et norsk flagg innsmurt med avføring. I mars og i mai i fjor sendte han ytterligere fem brev til ulike adressater. 19. juni fikk fire personer et nytt brev. En sekretær ved Ullevål sykehus, en psykolog ved en spedbarnsklinikk og en overlege ved et institutt for småbarnspsykiatri fikk brev med truende tekst.

Samme dag fikk også en overlege ved Ullevål universitetssykehus et brev: «Vedlagt nyt første henvendelse som er avføring fra min endetarm. Vel bekomme,» sto det i brevet.

-  Rasistiske brev

8. august fikk overlegen et nytt brev med avføring: «Her kommer neste dose. Vel bekomme. Deg skal jeg trakassere i mange år», het det i brevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer