Stolt over førsterunden

Statsminister Tony Blair er tilfreds med seg sjøl og partiet etter fire år i Downing Street. Nå ber han folket om å få fortsette med å utvikle den velferdsstaten som nye Labour mener Storbritannia fortjener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

WISEMAN BRIDGE, Wales (Dagbladet): Vær så god, her har dere både i pose og sekk, offentlige goder for alle og en god privatøkonomi. Dette er det hovedbudskapet Tony Blair tilbyr velgerne som skal stemme 7. juni.

Det er en snau uke siden statsminister Tony Blair startet årets valgkamp i Storbritannia. Et blikk på hva Labour har gjennomført i løpet av fire år ved makta, avslører at den jevne brite har fått en noe bedre levestandard og en noe romsligere økonomi.

Antallet arbeidsledige har ikke vært så få siden før Maggie Thatcher regjerte. Lånerenta har gått nedover, og ungene gjør det bedre på skolen. Sola skinner med andre ord over det ganske labourland. Men på dette øyriket henger det alltid en regnbyge i horisonten. Derfor er partiets spindoktorer ute i mediene og toner ned betydningen av de rundt 20 prosent Labour ligger foran toryene på meningsmålingene. Det vil være for arrogant å ta seieren på forskudd selv om Blair-administrasjonen nettopp blir beskyldt for å være arrogant. Labour har lært av historien fordi partiet har tapt tidligere valg ved å ta makta på forskudd, blant annet i 1970. Da var en piperøykende Harold Wilson skråsikker på seier, men Edward Heath sneik seg inn i Downing Street.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer