Stolt over soldatene

Norges befolkning har aldri vært stoltere over våre soldater, enn vi er i dag.

GODT RYKTE:  Norske soldater har et godt rykte. Dette bildet er tatt under opptak til Forsvarets ingeniørhøgskole i fjor, 
Foto: Håkon Eikesdal
GODT RYKTE: Norske soldater har et godt rykte. Dette bildet er tatt under opptak til Forsvarets ingeniørhøgskole i fjor, Foto: Håkon EikesdalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Det er svært hyggelig og gledelig, sier kontreadmiral Louise Dedichen til Dagbladet.

På vegne av toppledelsen i Forsvaret la kontreadmiralen i dag fram tallene fra Forsvarets innbyggerundersøkelse.

Dedichen er ikke overrasket, men godt fornøyd med konklusjonene i innbyggerundersøkelsen. Det norske forsvaret blir i dag oppfattet som moderne, spennende og tillitvekkende.

Den norske soldat — Det er mye å glede seg over. Kanskje det mest positive er hvordan den norske soldat oppfattes av befolkningen. Undersøkelsen viser ta soldater har gode holdninger og verdier. At soldaten representerer Norge på en god måte, sier Dedichen.

I undersøkelsen som er utført av Ipos MMI heter det om den norske soldat:

«Viser respekt, tar ansvar, utviser mot, er godt trent, er godt utrustet, er kompetent, gjør en god innsats i internasjonale operasjoner og gjør en god innsats i Norge».

Det er tredje gang Forsvaret gjennomfører en innbyggerundersøkelse.

Konklusjonen er at Forsvarets omdømme har blitt betydelig styrket de siste åra. Undersøkelsen viser at Forsvaret har stor tillit i befolkningen.

I dag oppfattes Forsvaret som en moderne organisasjon, hvor hele 65 prosent av Norges befolkning har et godt eller meget godt inntrykk av.

89 prosent av Norges innbyggere mener det er nødvendig med et forsvar.

Utdannelse Forsvaret har fått gode tilbakemeldinger på utdannelsesmulighetene i organisasjonen.

Over 50 prosent av de som er spurt av MMI svarer at er godt eller meget godt kjent med mulighetene for at utdannelse i Forsvaret. Tilbakemeldinger kontreadmiral Dedichen har grunn til å være fornøyd med. Hun er sjef for Forsvarets høyskole.

— Resultatene viser at det er en økende interesse blant unge for at utdanning i Forsvaret. Flere unge kvinner vurderer nå at utdannelsen i Forsvaret, sier kontreadmiral Louise Dedichen.
-Mannsbastion — Hva med likestilling, er Forsvaret i 2013 en likestilt organisasjon?

— Alle har de samme mulighetene. Men Forsvaret har i alle år vært en mannsbastion, og organisasjonen har vært preget av det. Likestilling er ikke noe vi kan vedta, men det må vi jobbe aktivt med hver dag, sier kontreadmiral Louise Dedichen til Dagbladet.

Kontreadmiralen legger ikke skjul på at hun på vegne av de 17.600 ansatte er stolt over posisjonen og rykte til det norske forsvaret.

GODT FORNØYD:  Kontreadmiral Louise Dedichen er godt forøyd med ryktet til den norske soldat. Foto: Sara Estiri / Dagbladet
GODT FORNØYD: Kontreadmiral Louise Dedichen er godt forøyd med ryktet til den norske soldat. Foto: Sara Estiri / Dagbladet Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 805930768


Varnish cache server