Stolte på guttens fantasi: Øl, røyk, våpen, knivstikking

Politi og påtalemyndighet: To års fengsel. Tingretten: Foreldrene ikke skyldige.

FRIFINNELSESDOM:  Nedre Telemark tingrett, med tilhold i Tinghuset i Skien, kom til en annen konklusjon enn politi og påtalemyndighet i vurderingen av foreldrenes rolle i omsorgen for den unge sønnen. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix.
FRIFINNELSESDOM: Nedre Telemark tingrett, med tilhold i Tinghuset i Skien, kom til en annen konklusjon enn politi og påtalemyndighet i vurderingen av foreldrenes rolle i omsorgen for den unge sønnen. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politi og påtalemyndighet mente at far burde straffes med to års ubetinget fengsel for omsorgssvikt, grov mishandling og drapstrusler mot sin egen sønn.

Mor burde sitte halvannet år i fengsel for omsorgssvikt og for å ha unnlatt å varsle barnevern eller politi for å stoppe mannens mishandling av sønnen, som har vært i beredskapshjem og fosterhjem i to års tid.

Nedre Telemark tingrett har blankt frifunnet det etnisk norske ekteparet i 40-årene, og nå har Sør-Øst politidistrikt og Vestfold og Telemark statsadvokatembeter bestemt seg for ikke å anke til lagmannsrett. Altså akseptere frifinnelsesdommen som den er.

Det hele startet med at en barnehage sendte en bekymringsmelding til barnevernet bare fire dager etter at gutten hadde begynt i barnehagen. Det var før han hadde fylt fire år.

De barnehageansatte var bekymret for guttens dårlige hygiene og tannhelse, at han bannet mye, at han hadde et meget variabelt humør og at han kunne være voldelig mot andre barn.

Varetekt Barnevernet satte fagfolk på saken, og varslet rutinemessig politiet til å undersøke om det hadde skjedd noe straffbart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer