Hans Kristian Amundsens bisettelse

Stoltenberg: - Han døde så altfor tidlig

Hans Kristian Amundsen bisettes i Nordberg kirke torsdag. Jens Stoltenberg var blant talerne.

TALER: Venner og familie tar farvel med Hans Kristian Amundsen i Nordberg kirke torsdag. Her holder Jens Stoltenberg tale om sin nære venn. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
TALER: Venner og familie tar farvel med Hans Kristian Amundsen i Nordberg kirke torsdag. Her holder Jens Stoltenberg tale om sin nære venn. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag ble Hans Kristian Amundsen bisatt i Nordberg kirke.

Amundsen døde 29. juli, 58 år gammel. Han kom ikke tilbake fra en joggetur ved hjemstedet i Finnmark og ble funnet død samme kveld.

- Døde for tidlig

- Vi skal alle dø, men han døde så altfor tidlig, sa Jens Stoltenberg i sitt minneord om sin nære venn, rådgiver og taleskriver Hans Kristian Amundsen.

Foruten familien og kona Karen Marie Berg, var en rekke Ap-kolleger, pressekolleger og nære venner på plass i Nordberg kirke da finnmarking, fembarnspappa, kjæreste og eksredaktør Hans Kristian Amundsen ble bisatt torsdag ettermiddag.

Blant dem var tidligere statsminister Jens Stoltenberg. I minnetalen beskrev han Amundsen som en mann som hadde en enestående evne til å sette ord på følelser og fange stemninger.

– Vi pratet om det meste. Løste en del verdensproblemer og noen vesentlig mer kompliserte nasjonale spørsmål. Vi pratet om livet. Hans Kristian fortalte hvor fornøyd han var. Med Karen Marie og barna. Han hadde det godt. Hans Kristian var glad i livet sitt, sa Stoltenberg.

– Vi la vidløftige planer om alt vi skulle gjøre i mange år framover. Det var en perfekt sommernatt. Få dager etter døde Hans Kristian. Vi skal alle dø, men Hans Kristian døde så altfor tidlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer